Linkervleugel SPD

Achtergrond - 11 oktober 2006

Bondskanselier Schröder heeft de grootste moeite om zijn eigen partij achter zich te scharen. De linkervleugel van de SPD, met als exponent Ottmar Schreiner, vindt Agenda 2010 te radicaal en niet sociaal genoeg. Naast afgezwakte hervormingen pleiten ze voor de herinvoering van de kapitaalbelasting en meer overheidsinvesteringen. Hierdoor moeten de lasten door meerdere schouders gedragen worden. 

Linkervleugel SPD  Agenda 2010 
Werkloosheidsuitkering:
Alleen verkorting van de uitkeringsduur wanneer een acceptabele baan geweigerd wordt. 
Werkloosheidsuitkering:          
Tot 55 jaar 12 maanden; vanaf 55 jaar 18 maanden.



 
Ontslagbescherming: Alleen in bedrijven met meer dan 5 werknemers, met daaraan toegevoegd een wettelijke aanspraak op schadeloosstelling voor de ontslagen werknemer. Ontslagbescherming:
Alleen in bedrijven met meer dan 5 werknemers. Uitzondering: nieuwe aanstelling voor tijdelijke arbeidskrachten bij bedrijven met minder dan 5 werknemers.


 
Uitkeringen:  Vervolguitkering en bijstand moeten worden samengevoegd, maar op een hoger niveau dan dat van de huidige bijstand.  Uitkeringen:


Vervolguitkering (Arbeitslosenhilfe) afschaffen. Na W.W.-uitkering (Arbeitslosengeld) meteen in de bijstand (Sozialhilfe).


 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger