Eerste reacties Nederlandse politici op de uitslag

Achtergrond - 14 september 2006

Om 21.00 uur gaven de fractiewoordvoerders Buitenland van de Nederlandse partijen een eerste reactie op de uitslag. Rood-groen had toen al een kleine meerderheid, terwijl de CDU de sterkste partij leek te zijn geworden.

Bert Koenders, PvdA:
"Ik ben blij dat de SPD mee doet aan de trendbreuk in Europa ingezet door de Zweden. De SPD is als linkse regeringspartij in elk geval sterk gebleven. Schröder is begonnen met een moderniseringspolitiek in Duitsland."


 

Winny de Jong, LPF:
"Ik zou op Stoiber hebben gestemd. Fortuyn had banden met Stoiber. Niet vanwege eenzelfde levensstijl maar vanwege de inhoudelijke overeenkomsten. Bovendien gaat het om de manier waarop de grote problemen worden aangepakt die bij de kiezers spelen ."

 

Jozias van Aartsen, VVD:
"De FDP is nodig in iedere coalitie omdat ze een duidelijk hervormingsplan heeft voor de economie. Ze hebben in ieder geval gewonnen - dat is een winst. Persoonlijk vind ik het leuk dat Fischer heeft gewonnen. Dat is een teken van vertrouwen van de Duitse bevolking in de Europese en pro-Amerikaanse politiek van Fischer. Dat de FDP duidelijke economische hervormingen door kan voeren is ook in het belang van Nederland."

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger