Duitslandweb logo Duitslandweb

EK 2020: Duitsland ontsnapt maar nipt aan uitschakeling

Kort nieuws - 24 juni 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland is door naar de achtste finales op het EK voetbal. Die Mannschaft kwam twee keer op achterstand in de wedstrijd tegen Hongarije woensdag, maar speelde uiteindelijk 2-2 gelijk.

De moed zakte bondscoach Joachim Löw zichtbaar in de schoenen tijdens de wedstrijd. Hij moest vrezen dat het zijn laatste wedstrijd als bondscoach was. Löw heeft aangekondigd te vertrekken na dit toernooi en woensdag was uitschakeling zeer dichtbij. "We hebben ons niet gek laten maken", zei Löw na afloop. 'Es war ein Krimi', schrijft Der Spiegel.

De wedstrijd in München tegen Hongarije deed velen terugdenken aan de laatste keer dat Duitsland en Hongarije het tegen elkaar opnamen in een officiële interland, in de WK-finale in 1954. Duitsland won toen en werd wereldkampioen: het wonder van Bern. Net als destijds in Zwitserland, regende het woensdag in München pijpestelen.

Het stadsbestuur van München had het stadion, de Allianz Arena, in regenboogkleuren willen laten oplichten, uit solidariteit met de lhbti-beweging. Hongarije heeft net strenge anti-homowetten aangenomen. De UEFA stond dit niet toe, en daarover ontstond in de Duitse media een heftige discussie. Veel andere gebouwen en ook stadions in Duitsland werden tijdens de wedstrijd uitgelicht in regenboogkleuren, en ook op de tribunes in de Allianz Arena waren regenboogvlaggen te zien. Tijdens het volkslied van Hongarije rende een activist met de regenboogvlag het veld op.

Duitsland kwam tijdens de wedstrijd al snel op achterstand, en toen eindelijk de gelijkmaker viel, volgde binnen een minuut een tweede goal van Hongarije. In de laatste fase van de wedstrijd scoorde Leon Goretzka het tweede doelpunt voor Duitsland. Hij maakte met zijn handen een hart voor de tribune van de Hongaren en plaatste dit beeld na afloop op instagram met de boodschap 'Spread Love' en een regenboogvlag.

De politie kwam tegen het einde van de wedstrijd het veld op en positioneerde zich voor het vak waar Hongaarse supporters zich hadden verzameld. Die hielden geen afstand en droegen geen mondkapjes. Onder de Hongaarse supporters was een groep van enkele honderden rechtsextremisten. Volgens Duitse media wilde de politie voorkomen dat ze een Duits supportersvak zouden bestormen.

Nu Duitsland als tweede in de groep door is naar de achtste finales, moet het team in Londen tegen Engeland aantreden. Lees meer bij Süddeutsche Zeitung

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Sport':

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Duitsland stuurt sportminister naar WK in Qatar

Sportminister Faeser reisde naar Qatar en kreeg 'veiligheidsgaranties' voor de WK-fans. Zelf gaat ze nu ook.


Lees meer

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

50 jaar geleden: Terreur bij Spelen in München

De 'vrolijke' Olympische Spelen van 1972 werden wreed verstoord door een bloedige gijzeling


Lees meer

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

Engeland-Duitsland: Knielen en nauwelijks Duitse fans

De achtste finale in Londen wordt gespeeld zonder supporters uit Duitsland, maar met doellijntechnologie


Lees meer

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Zo kijk je goed voorbereid naar die Mannschaft

Lees in dit overzicht alles wat je moet weten over het Duitse elftal op dit EK voetbal


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger