Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse vaccinatieplicht voor zorgmedewerkers vanaf maart

Kort nieuws - 10 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Bondsdag heeft vrijdag ingestemd met een vaccinatieplicht voor medewerkers van ziekenhuizen en zorginstellingen, reddingsdiensten, centra voor dagbehandeling en sociaalpedagogische centra. Vanaf half maart moet het personeel van deze instellingen zijn gevaccineerd als ze op de werkvloer verschijnen en in contact komen met kwetsbare mensen.

Vrijdagmiddag stemt naar verwachting ook de Bondsraad, de vertegenwoordiging van de deelstaten, in met de aanpassingen van de infectieziektenwet.

In de nieuwe infectieziektenwet staat ook dat apothekers, tandartsen en dierenartsen tijdelijk kunnen vaccineren, zodat zo snel mogelijk iedereen die wil een derde vaccinatie tegen Covid19 krijgt. De deelstaten krijgen bovendien extra mogelijkheden om maatregelen af te kondigen, zoals de sluiting van het nachtleven en de horeca.

De aangepaste wet, die de nieuwe regering al heeft opgesteld nog voor ze officieel was begonnen, is aagenomen met een ruime meerderheid van 571 stemmen. Tachtig parlementariërs stemden tegen, 38 onthielden zich van stemming. Oppositiepartij CDU/CSU was aanvankelijk tegen de nieuwe infectieziektenwet, maar is te spreken over de aanpassingen die daarna nog zijn gedaan, zoals de mogelijkheid tot lockdownmaatregelen.

De nieuwe minister van Gezondheid Karl Lauterbach zei dat het zijn doel is te zorgen dat de mensen met kerst kunnen reizen en elkaar kunnen bezoeken, op een veilige manier. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Fred - 10 december 2021 18:35

Dan is Duitsland 80 jaar terug in de tijd Nazi Duitsland herrijst en probeerd die man met zijn snor te overtreffen. Grondwetten bestaan niet meer. Enkel de wil van de elite.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger