Duitslandweb logo Duitslandweb

Politie doet invallen vanwege doodsbedreigingen premier Saksen

Kort nieuws - 15 december 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De politie van de Duitse deelstaat Saksen heeft in Dresden meerdere huizen doorzocht in verband met de doodsbedreigingen aan het adres van deelstaatpremier Michael Kretschmer (CDU). Daarnaast hebben meerdere Duitse politici, zoals de burgemeester van Berlijn, dreigbrieven ontvangen.

De ZDF meldde vorige week dat een groep geradicaliseerde vaccinatie-tegenstanders via Telegram over moordplannen op Kretschmer en andere Saksische deelstaatpolitici zou hebben gesproken. Sommige leden van de groep zouden in het bezit zijn van steekwapens en kruisbogen. De politie meldt nu dat er serieuze verdenkingen waren dat er een zwaar, staatsgevaarlijk geweldsdelict werd voorbereid. Lees meer bij Tagesschau.de

Dreigbrieven

Meerdere Duitse politici hebben de afgelopen tijd dreigbrieven ontvangen. Onder hen ook burgemeester van Berlijn Michael Müller (SPD). De dreigbrieven waren allemaal gevuld met een in aluminiumfolie gewikkeld stuk vlees, samen met een aankondiging dat "de weerstand tegen de vaccinatie en de maatregelen bloedig en onappetijtelijk" wordt. 

Nu op steeds meer plekken in Duitsland de 2G-regel geldt en er openlijk wordt gesproken over een vaccinatieplicht, lijkt het protest van tegenstanders grimmiger te worden. Eerder deze maand trok een menigte met fakkels naar het huis van de deelstaatminister van Gezondheid van Saksen Petra Köpping. Bij protesten in meerdere Duitse steden kwam het de afgelopen tijd tot ongeregeldheden en geweld, onder meer tegen de politie en tegen journalisten. 

Politie, de binnenlandse veiligheidsdienst Verfassungsschutz en politici maken zich zorgen over de radicalisering van het protest. Daarbij zijn vaak rechts-radicale groepen betrokken, die al jaren tegen migratie en de overheid ageren. De veiligheidsinstanties zien dat rechtsextremistische organisaties vooral in Oost-Duitsland de protestbewegingen kapen. Lees meer bij rbb24.de en bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger