Duitslandweb logo Duitslandweb

Nederland grootste afnemer van Duits plastic afval

Kort nieuws - 10 januari 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse bedrijven hebben in 2021 meer dan 30 procent minder plastic afval geëxporteerd dan in 2020. Er werd met name minder naar Aziatische landen uitgevoerd. Daardoor is Nederland nu de grootste afnemer van Duits plastic afval.

Zowel de coronapandemie als invoerrestricties van Aziatische landen hebben ervoor gezorgd dat de Duitse export van plastic afval sterk is afgenomen. Lange tijd voerden landen als China en Maleisië de lijst van grootste afnemers aan. Daar kwam het afval vaak illegaal in de natuur terecht.

Nederland was in 2021 met 136.000 ton aan plastic afval de grootste afnemer, ondanks dat de import 12 procent lager was dan in 2020. In totaal exporteerde Duitsland afgelopen jaar 697.000 ton uit. Plastic afval kan fungeren als brandstof voor energiecentrales, of kan worden verwerkt tot producten als polyesterkleding of vuilniszakken. Lees meer bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer

Der Sint

Der Sint

Bij de eerste Sint-intocht in Berlijn sinds de pandemie speelt Merlijn Schoonenboom weer even ongegeneerd Nederlander. Of toch niet helemaal?


Lees meer

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Gesprek met Jacco Pekelder, nieuwe directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger