Duitslandweb logo Duitslandweb

Versoepelingen: Geen 2G-plus meer in Duitse horeca

Kort nieuws - 4 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Voor Duitse horeca geldt vanaf vandaag geen 2G-plus beleid meer. Ook mensen zonder vaccinatie- of herstelbewijs mogen nu weer naar hotels, restaurants en café's als ze een negatieve test kunnen laten zien. 

Met de nieuwe versoepelingen die vandaag ingaan, kunnen ook clubs en discotheken weer open. Daar geldt de komende tijd nog wel 2G-plus: je kunt er alleen naar binnen als je een vaccinatie- of herstelbewijs hebt én een negatieve test of bewijs van een boosterprik. In Berlijn moeten ook mensen die geboosterd zijn nog een negatieve test laten zien.

Grote evenementen zijn ook weer toegestaan, daar geldt nog wel 2G of 2G-plus. In binnenruimtes is een bezettingsgraad van 60 procent toegestaan met een maximum van 6.000 mensen. Buiten mag 75 procent van de locatie bezet zijn met een maximum van 75.000 mensen.

De versoepelingen hebben de bondsregering en de deelstaten samen afgesproken, maar minister van Gezondheid Karl Lauterbach (SPD) maant mensen toch voorzichtig te blijven. "We moeten niet geloven dat de pandemie voorbij is", zei hij. Nieuwe versoepelingen worden op 20 maart van kracht. Dan vervallen de meeste maatregelen zoals de toegangsbeperkingen en de thuiswerkplicht. Wel blijven de basismaatregelen gelden, waaronder de 1,5 meter afstand en het dragen van een mondkapje in binnenruimtes. Lees meer bij Tagesschau en de Bundesregierung

Zie ook: Corona in Duitsland - veelgestelde vragen

Reacties

Nona - 5 maart 2022 19:57

Als ik na 1 janssen vacin nu me de 2e x laat vaccineren mag ik dan 31 maart vertrekken vanuit koln met het vliegtuig na egypte

Reageer
Daniël - 4 maart 2022 13:41

Is er nog steeds een tweede booster nodig bij Janssen als vaccin? In NL blijft dit maar niet te krijgen.

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger