Duitslandweb logo Duitslandweb

Sommige locaties in Hamburg alleen voor gevaccineerden

Kort nieuws - 26 augustus 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Hamburg voert vanaf zaterdag 28 augustus als enige deelstaat een 2G-beleid in. Restaurants, cafés en theaters mogen weer met volle bezetting en minder beperkingen open, als ze alleen mensen met een vaccinatie- of herstelbewijs toelaten. Een testbewijs geeft bij deze locaties geen toegang.

De horeca-ondernemers en culturele instellingen in Hamburg mogen zelf kiezen of ze voor het in heel Duitsland ingevoerde 3G-beleid gaan (Gevaccineerd, Genezen, Getest) of voor 2G kiezen, waardoor niet-gevaccineerden niet meer binnen komen. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar mogen de eerste zes weken nog overal naar binnen, omdat voor hen nog maar sinds kort een vaccinatie-advies geldt. Over zes weken wordt die leeftijdsgrens 12 jaar.

Theaters hebben tegenover NDR laten weten dat ze praktisch tot 2G worden gedwongen, omdat alleen met dat beleid op volle bezetting - en dus rendabel - kan worden gedraaid. Wel zullen ze pas over enkele weken beginnen met het weigeren van niet-gevaccineerden, omdat ze dat voor reeds verkochte kaartjes niet willen invoeren.

Restaurants geven aan dat het nog lastiger wordt personeel te vinden, omdat ze met het 2G-beleid alleen personeel kunnen aannemen dat is gevaccineerd. Voor horecagelegenheden die zich aanmelden voor 2G, vervallen de sluitingstijd en de afstandsregels en mag er ook weer binnen gedanst worden. Lees meer op de website van Hamburg

Tags: Hamburg, 2G, 3G

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger