Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitse steden richten voor winter verwarmde hallen in

Kort nieuws - 12 juli 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse steden moeten nadenken over de inrichting van verwarmde hallen met het oog op een mogelijk gastekort en de hoge energieprijzen komende winter. Dat adviseert de Duitse stedenbond.

Omdat onduidelijk is hoe erg de gevolgen van een mogelijke gascrisis komende winter zijn, moeten steden overwegen verwarmde hallen in te richten, vooral voor oudere mensen, aldus de Städte- und Gemeindebund. Een aantal steden, zoals Ludwigshafen en Landau in Rijnland-Palts en Guben in Brandenburg, doet dat ook al. Zij bereiden naast Wärmehallen ook zogenoemde Wärmeinseln (warmte-eilanden) voor, waar mensen kort kunnen verblijven om op te warmen.

Duitsland is behoorlijk afhankelijk van Russisch gas. Als Rusland de gaskraan dichtdraait, wordt het voor Duitsland heel lastig om de gasvoorraden op tijd aan te vullen voor komende winter. Het land heeft daarom ook al een Noodplan Gas in werking gesteld.

Sommige gemeenten schakelen inmiddels ook stoplichten of airco's uit die niet veel worden gebruikt, of plannen de sluiting van zwembaden. Dat doen ze mede op advies van de koepelorganisatie Deutsche Städtetag. Lees meer bij Focus en RBB24

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Energie':

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Duitse regering ruziet over verwarmingswet

Weer is er ruzie in de Duitse regering. De FDP blokkeert een wetsvoorstel dat moet zorgen dat verwarmingen op gas en olie worden vervangen.


Lees meer

Dweilen met de kraan open

Dweilen met de kraan open

De Duitse regering wil snel meer duurzame verwarmingsinstallaties. Maar ze heeft geen sluitende strategie, schrijft econoom Carsten Brzeski.


Lees meer

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Laatste Duitse kerncentrales stoppen zaterdag

Terwijl buurlanden als Nederland en Polen plannen maken voor nieuwe kerncentrales, is het in Duitsland vanaf zaterdag gedaan met kernenergie.


Lees meer

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

Duitsland sleept burgers door de energiecrisis

De Duitse overheid springt bij met maatregelen om de energiekosten te drukken. Een overzicht.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger