Duitsers zijn na corona weer wat gelukkiger
Kort nieuws - 9 november 2022 - Auteur: Redactie DuitslandwebHet geluksniveau van de Duitsers is in 2022 na twee corona-jaren weer licht gestegen. Door de oorlog in Oekraïne en de inflatie is de mate van levensgeluk dit jaar nog niet op het niveau van vóór de pandemie. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Glücksatlas’ van de Duitse SKL-loterij in samenwerking met de Universiteit Freiburg.
Op de vraag hoe gelukkig ze zich voelen, geven Duitsers in 2022 gemiddeld een 6,9 als antwoord. Dat cijfer was vorig jaar een 6,6, maar in 2019 – vóór de coronapandemie – lag dit gemiddelde nog bij een 7,1. Met name vrouwen en gezinnen zijn gelukkiger dan voorheen, Duitse jongeren daarentegen niet. Deze groep heeft in Duitsland het meest onder de corona-maatregelen geleden en worstelt nog steeds met de gevolgen hiervan. Factoren die bij het onderzoek een rol spelen, zijn onder andere gezondheid, werk, geld en de algehele sfeer in de samenleving.
Uit de ranking van het geluksniveau per deelstaat blijkt dat dit jaar in Sleeswijk-Holstein wederom de gelukkigste Duitsers leven. Al tien jaar op rij is de noordelijkste Duitse deelstaat Spitzenreiter (koploper) in gelukkig zijn. Beieren is op de tweede plek geland, Noordrijn-Westfalen staat op plaats drie. Hekkensluiter is de Oost-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren. Daar voelen de mensen zich relatief gezien het minst gelukkig. Lees meer bij SKL Glücksatlas
Lees meer over 'Maatschappij':
Monsterproces groep-Reuß vordert gestaag
Twee jaar geleden werd een groep gearresteerd die een staatsgreep wilde plegen. In de processen worden veel details bekend.
Veilige haven voor migranten in neonazi-bolwerk
Chemnitz heeft een grote neonazi-scene. Alina zette er - samen met anderen - een buurthuis op voor inwoners met migratie-achtergrond.
Warum, Wieso: is het Oktoberfest in september?
Beierse klederdracht en veel bier: het Oktoberfest in München is weer begonnen. Maar waarom begint het in september?
Warum, Wieso: gaan Duitsers massaal naar Mallorca?
Er is geen eiland waarop Duitsers liever vakantie vieren dan op Mallorca. We zochten uit hoe dat is ontstaan.
Reacties
Geen reacties aanwezig