Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsers zijn na corona weer wat gelukkiger

Kort nieuws - 9 november 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het geluksniveau van de Duitsers is in 2022 na twee corona-jaren weer licht gestegen. Door de oorlog in Oekraïne en de inflatie is de mate van levensgeluk dit jaar nog niet op het niveau van vóór de pandemie. Dat blijkt uit de jaarlijkse ‘Glücksatlas’ van de Duitse SKL-loterij in samenwerking met de Universiteit Freiburg.

Op de vraag hoe gelukkig ze zich voelen, geven Duitsers in 2022 gemiddeld een 6,9 als antwoord. Dat cijfer was vorig jaar een 6,6, maar in 2019 – vóór de coronapandemie – lag dit gemiddelde nog bij een 7,1. Met name vrouwen en gezinnen zijn gelukkiger dan voorheen, Duitse jongeren daarentegen niet. Deze groep heeft in Duitsland het meest onder de corona-maatregelen geleden en worstelt nog steeds met de gevolgen hiervan. Factoren die bij het onderzoek een rol spelen, zijn onder andere gezondheid, werk, geld en de algehele sfeer in de samenleving.

Uit de ranking van het geluksniveau per deelstaat blijkt dat dit jaar in Sleeswijk-Holstein wederom de gelukkigste Duitsers leven. Al tien jaar op rij is de noordelijkste Duitse deelstaat Spitzenreiter (koploper) in gelukkig zijn. Beieren is op de tweede plek geland, Noordrijn-Westfalen staat op plaats drie. Hekkensluiter is de Oost-Duitse deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren. Daar voelen de mensen zich relatief gezien het minst gelukkig. Lees meer bij SKL Glücksatlas

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Vooruitblik: Duitsland in 2023

Vooruitblik: Duitsland in 2023

De oorlog in Oekraïne en de energiecrisis zullen in 2023 grote thema’s blijven. In Berlijn worden de verkiezingen van 2021 overgedaan. Een overzicht.


Lees meer

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Duitsland 2022: Jaar van de 'Zeitenwende'

Van 'Zeitenwende' tot energiecrisis: een terugblik op het Duitse nieuws van het afgelopen jaar.


Lees meer

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Podcast Achtung! Duitse Updates: Reichsbürger

Wie zijn de samenzweerders, die een gewapende staatsgreep wilden plegen in Duitsland?


Lees meer

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Waarom Prinz Reuß geen echte prins is

Adellijke titels zijn in Duitsland alleen nog voor de sier.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger