
Schröder, Krenz en Gauland op Russische ambassade Berlijn
Kort nieuws - 11 mei 2023 - Auteur: Redactie DuitslandwebOud-kanselier Gerhard Schröder (SPD) heeft zich binnen en buiten zijn partij onmogelijk gemaakt door zijn vriendschap met de Russische president Poetin, van wie hij zich ook na de Russische inval in Oekraïne niet distantieerde. DInsdag was hij volgens Duitse media aanwezig op een ontvangst op de Russische ambassade in Berlijn ter gelegenheid van 9 mei, de dag waarop Rusland de overwinning op nazi-Duitsland viert. Ook andere Duitse politici vereerden de ambassade met een bezoek.
Twee belangrijke politici van de rechts-nationalistische Alternative für Deutschland (AfD), voorzitter Tino Chrupalla en erevoorzitter Alexander Gauland, waren ook op het feestje, net als Klaus Ernst van Die Linke. Ernst heeft zich eerder krachtig uitgesproken tegen de boycot van Russisch gas.
De krant Berliner Zeitung wist te melden dat ook Egon Krenz, de oud-voorzitter van de communistische partij in de DDR, op de ontvangst is gezien. De uitgever van de Berliner Zeitung, Holger Friedrich, was er overigens ook, liet hij via Twitter weten.
Chrupalla verdedigde zijn aanwezigheid tegenover Der Spiegel. Tot voor kort was 9 mei een gedenkdag waar Bondsdagleden van alle partijen aan mee deden. Deze dialoog moet je in oorlogstijd niet afbreken, vindt de AfD-voorzitter.
De SPD reageerde tegenover Der Spiegel ook op het opmerkelijke bezoek van Schröder aan de Russische ambassade: "Het standpunt van de SPD-top tegenover Gerhard Schröder is onveranderd duidelijk: Hij heeft zich met zijn houding politiek geïsoleerd." Lees meer bij Der Spiegel
Lees meer:

Nieuw ministerie moet digitalisering aanpakken
Praktijkman Wildberger moet ervoor zorgen dat Duitsland eindelijk ‘een digitaal soeverein land’ wordt.

Duitse defensie ambitieus, maar nog niet op orde
Het Duitse leger moet "het conventioneel sterkste" van Europa worden, maar voorlopig is aan alles te kort.

Merz levert, maar niet voor iedereen
Merz' begrotingsplannen zijn 'de eerste regendruppel op droge grond' voor de Duitse economie, schrijft columnist en econoom Brzeski.

Podcast Achtung: Duits Israëlbeleid ter discussie
In deze podcast bespreken we twee onderwerpen: het Duitse Israëlbeleid en boulevardblad Bild.
Reacties
Geen reacties aanwezig