Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe arrestaties in staatsgreep-onderzoek

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie mensen laten arresteren die behoren tot de kring rondom Heinrich XIII. Prinz Reuß, die wordt verdacht van het beramen van een staatsgreep.

Het gaat om twee mannen en een vrouw. Twee van hen werden opgepakt in de deelstaat Baden-Württemberg, de derde in Nedersaksen. De verdachten zouden behoren tot de Reichsbürger, een beweging die de Bondsrepubliek niet erkent en het Duitse keizerrijk van 1871 terugwil.

Vorig jaar december arresteerde de Duitse politie tijdens een grote antiterreuractie een groep van ongeveer vijfentwintig personen die van plan was met geweld het parlement te bestormen en een staatsgreep te plegen. Op het jachtslot van Prinz Reuß in Thüringen zouden de leden van de groep regelmatig zijn samengekomen. Reuß was de beoogde nieuwe leider van Duitsland, ook hij werd opgepakt. Onder de arrestanten zaten ook een oud-AfD-bondsdaglid, militairen van de Bundeswehr, politieagenten en een arts. 

De drie verdachten zullen dinsdag worden voorgeleid. Details over hun arrestatie zijn nog niet bekendgemaakt. Lees meer bij Tagesschau en SWR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

Duitse cannabiswet stuit nog steeds op bezwaar

De Duitse regering wil wiet roken legaliseren voor volwassenen. Of de streefdatum van 1 april wordt gehaald is nog ongewis.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Nieuwe Duitse staatsburgers moeten Joods leven respecteren

Duitsland voelt vanwege het naziverleden een speciale verantwoordelijkheid voor Joods leven. Dat moeten inburgeraars respecteren.


Lees meer

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Een 'Sternstunde' voor Duitsland

Sternstunde, een mooi en onvertaalbaar woord voor wat er nu gebeurt in Duitsland, tenminste dat hoopt columniste Inge Jooris.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger