Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe arrestaties in staatsgreep-onderzoek

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie mensen laten arresteren die behoren tot de kring rondom Heinrich XIII. Prinz Reuß, die wordt verdacht van het beramen van een staatsgreep.

Het gaat om twee mannen en een vrouw. Twee van hen werden opgepakt in de deelstaat Baden-Württemberg, de derde in Nedersaksen. De verdachten zouden behoren tot de Reichsbürger, een beweging die de Bondsrepubliek niet erkent en het Duitse keizerrijk van 1871 terugwil.

Vorig jaar december arresteerde de Duitse politie tijdens een grote antiterreuractie een groep van ongeveer vijfentwintig personen die van plan was met geweld het parlement te bestormen en een staatsgreep te plegen. Op het jachtslot van Prinz Reuß in Thüringen zouden de leden van de groep regelmatig zijn samengekomen. Reuß was de beoogde nieuwe leider van Duitsland, ook hij werd opgepakt. Onder de arrestanten zaten ook een oud-AfD-bondsdaglid, militairen van de Bundeswehr, politieagenten en een arts. 

De drie verdachten zullen dinsdag worden voorgeleid. Details over hun arrestatie zijn nog niet bekendgemaakt. Lees meer bij Tagesschau en SWR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Israël-kritiek is taboe in Duitsland

Kritiek uiten op Israël of solidariteit tonen met Gaza is lastig in Duitsland. Wie dat wel doet, wordt al snel antisemitisme verweten, laten recente voorbeelden zien.


Lees meer

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

Proces tegen Reichsbürger Prinz Reuß begonnen

De groep rond Prinz Reuß werd in december 2022 gearresteerd en bleek uitgewerkte plannen te hebben om de regering omver te werpen.


Lees meer

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Warum, wieso: fietsen Duitsers zo vaak op de stoep?

Regels voor fietsen in Duitsland zijn een chaos. Geen wonder dat je ook fietsers op de stoep tegenkomt.


Lees meer

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

Rechter: Veiligheidsdienst noemt AfD terecht verdacht

De veiligheidsdienst heeft nu meer middelen om de AfD in de gaten te houden.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger