Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe arrestaties in staatsgreep-onderzoek

Kort nieuws - 23 mei 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Duitse Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag drie mensen laten arresteren die behoren tot de kring rondom Heinrich XIII. Prinz Reuß, die wordt verdacht van het beramen van een staatsgreep.

Het gaat om twee mannen en een vrouw. Twee van hen werden opgepakt in de deelstaat Baden-Württemberg, de derde in Nedersaksen. De verdachten zouden behoren tot de Reichsbürger, een beweging die de Bondsrepubliek niet erkent en het Duitse keizerrijk van 1871 terugwil.

Vorig jaar december arresteerde de Duitse politie tijdens een grote antiterreuractie een groep van ongeveer vijfentwintig personen die van plan was met geweld het parlement te bestormen en een staatsgreep te plegen. Op het jachtslot van Prinz Reuß in Thüringen zouden de leden van de groep regelmatig zijn samengekomen. Reuß was de beoogde nieuwe leider van Duitsland, ook hij werd opgepakt. Onder de arrestanten zaten ook een oud-AfD-bondsdaglid, militairen van de Bundeswehr, politieagenten en een arts. 

De drie verdachten zullen dinsdag worden voorgeleid. Details over hun arrestatie zijn nog niet bekendgemaakt. Lees meer bij Tagesschau en SWR

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Een zeer Duits syndroom

Een zeer Duits syndroom

Columnist Merlijn Schoonenboom verdiept zich in het fenomeen van een verzonnen joodse identiteit.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger