Duitse clubs loten Nederlandse tegenstanders

Achtergrond - 7 oktober 2008

(7 oktober 2008) De poulefase van de UEFA-cup gaat voor de deelnemende Duitse clubs een aantal interessante affiches opleveren. Daarop zullen veel Nederlandse tegenstanders vermeld staan, zo blijkt vandaag uit de loting.

In de strijd om de UEFA-cup zullen veel Duitse clubs Nederlandse tegenstanders treffen. Afb: wikipediaSchalke 04 is door het lot onder andere gekoppeld aan FC Twente in groep A. De koningsblauwen reizen 3 december af naar Enschede. Dit betekent voor Schalke-trainer Fred Rutte een terugkeer naar Twente, waar hij vorig seizoen nog werkzaam was.

Ook Rutte’s assistent Youri Mulder heeft een Twents verleden. De oud-voetballer stond jaren in de spits bij de Tukkers, voordat zijn loopbaan bij Schalke vervolgde. De club uit Gelsenkirchen treft verder Paris Saint Germain, Manchester City en het Spaanse Real Santander.

Trainer Martin Jol kan zijn HSV voorbereiden op een thuiswedstrijd tegen Ajax, 27 november. De Hamburgers krijgen in groep F ook Slavia Praag, Aston Villa en het Slowaakse MSK Zilina voor hun kiezen. “De loting heeft ons aansprekende tegenstanders opgeleverd”, aldus clubvoorzitter Bernd Hoffmann. “Maar ons doel is duidelijk. Wij willen een ronde verder komen.”

Tijdens zijn spelerscarrière groeide Felix Magath uit tot een clublegende bij HSV. Tegenwoordig is hij trainer van VfL Wolfsburg. De Volkswagenclub ontvangt in groep F op 6 november SC Heerenveen. De grootste kluif krijgen de Duitsers aan AC Milan. De andere tegenstanders zijn Portsmouth en het Portugese Braga.

Volgens Magath belandt zijn club in “een zeer interessante” groep. “Natuurlijk verheugen wij ons enorm op de ontmoeting met AC Milan”, aldus Magath. “Wij hebben goede kansen deze ronde te overleven, want met Heerenveen moeten wij ons zeker kunnen meten.”

De Duitse kampioen van 2007 VfB Stuttgart lootte in groep C Sevilla, Partizan Belgrado, Sampdoria en Standard Luik. Trainer Armin Veh waagde zich niet aan voorspellingen: “We willen door naar de volgende ronde, de rest is nu niet belangrijk.”

Hertha BSC tenslotte moet groep B zien te overleven, willen de Berlijners aanspraak maken op de volgende ronde. In de groep zal de club samen met Benfica, het Griekse Olympiakos, Metallist Kharkov uit Oekraïne en de Turkse topclub Galatasaray moeten uitmaken wie doorgaat in het toernooi.

Volgens Hertha-trainer Lucien Favre wacht Hertha een zware klus in de poulefase. “We treffen met Benfica, Olympiakos en Galatasaray drie ploegen die normaal gesproken in de Champions League thuis horen. En we moeten de Oekraïners zeker niet onderschatten.”

De eerste drie clubs van de acht groepen plaatsen zich voor de volgende ronde van de UEFA-cup. De overgebleven 24 verenigingen zullen worden aangevuld met de nummers drie uit de voorronden van de Champions League.

                                                          faz.net / Spiegel Online / sueddeutsche.de

Afbeelding:

wikipedia.org

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger