Wie zijn de Duitse kanshebbers op goud?
De Duitse favorieten en outsiders voor de spelen in Peking

Achtergrond - 7 augustus 2008 - Auteur: Jonathan Witteman

(7 augustus 2008) De Olympische Spelen staan voor de deur en ook in Duitsland slaat de goudkoorts toe. Zal Duitsland ook dit keer weer grossieren in gouden medailles? Het Duitslandweb zet de belangrijkste kanshebbers voor u op een rijtje.

Ook tijdens de 29ste Olympische Spelen in Peking zal Duitsland ongetwijfeld weer uitgroeien tot grootverzamelaar van gouden, zilveren en bronzen plakken. Op de eeuwige ranglijst van de Olympische Spelen neemt Duitsland een derde plaats in, achter Amerika en Rusland. Meer dan 1200 medailles gingen sinds de eerste moderne Olympiade in 1896 naar een Duitse sporter - bijna 10 procent van alle ooit uitgereikte Olympische medailles.

Bijna 440 sporters zullen tussen 8 en 24 augustus het Duitse zwart-rood-goud verdedigen. Om door de bomen enigszins het bos te zien, zijn hier de namen die u straks in Peking in de gaten moet houden:

Categorie 1: De gedoodverfde gouddelvers De voetbaldames, de springruiters, turner Fabian Hambüchen en kanoërs Ronald Rauhe en Tim Wieskötter.

De voetbaldames, de springruiters, turner Fabian Hambüchen en kanoërs Ronald Rauhe en Tim Wieskötter.

Waarom?

Foto: Lostinfog, www.flickr.comOmdat de Duitse voetbalvrouwen ongeveer even ongenaakbaar zijn als de SED tijdens DDR-verkiezingen; omdat alleen een nieuw steroïdenzalf-debacle de Duitse springruiters van het goud af kan houden; omdat de 20-jarige Hambüchen nu al een van de beste Duitse turners uit de geschiedenis is; omdat Rauhe en Wieskötter op de 500 meter al acht jaar stelselmatig weigeren te verliezen.

Categorie 2: De iets minder gedoodverfde gouddelversDe handbalmannen, schermer Peter Joppich, wielrenster Hanka Kupfernagel, schutter Ralf Schumann.

De handbalmannen, schermer Peter Joppich, wielrenster Hanka Kupfernagel, schutter Ralf Schumann.

Waarom?

Peter Joppich. Foto: Kashmera, www.flickr.comOmdat de Duitse handbalwereldkampioenen hun zomersprookje van 2007 in Peking zullen herhalen; omdat florettist Joppich de Noerejev van het schermen is; omdat Kupfernagel Neerlands wielerhoop Marianne Vos wel eens het goud door de neus zou kunnen boren; omdat de 46-jarige Schumann zo vaak wint dat het eigenlijk niet leuk meer is (maar nu zo langzamerhand wel de pensioensgerechtigde leeftijd heeft bereikt).

Categorie 3: Donkere paarden en onderhonden Wielrenner Stefan Schumacher, zwemster Britta Steffen, triatleet Daniel Ungern en de hockeymannen.

Wielrenner Stefan Schumacher, zwemster Britta Steffen, triatleet Daniel Ungern en de hockeymannen.

Waarom?

Britta Steffen (onderin beeld). Foto: Hamburgerjung, www.flickr.comOmdat Schumacher zijn kunststukjes uit de Tour de France wel eens opnieuw zou kunnen opvoeren; omdat je het met de wispelturige Steffen maar nooit weet; omdat de ex-loodgieter Unger een serieuze kandidaat is voor het eerste Duitse triatlon-goud ooit; omdat de Duitse hockeyheren net op tijd in vorm zijn en, evenals hun voetbalneefjes, de ergerlijke gewoonte hebben om te groeien in het toernooi.

Jonathan Witteman is redacteur van het Duitslandweb.

Afbeeldingen:

De Olympische ringen, www.wikipedia.org
Markus Beerbaum, Lostinfog, www.flickr.com
Peter Joppich, Kashmera, www.flickr.com
Britta Steffen, Hamburgerjung, www.flickr.com

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger