Kort nieuws Onderwijs

Schrappen van 'Faust' op Beierse scholen leidt tot strijd

Kort nieuws - 15 augustus 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het plan van de Beierse minister van cultuur om het boek 'Faust' van Goethe uit de verplichte literatuurlijst voor Gymnasium-leerlingen te schrappen, kan rekenen op flink wat kritiek. Anderen juichen juist toe dat er nu meer ruimte komt voor diversiteit. 

Lees meer

Regering roept deelstaten op zich te houden aan schoolsluitingen

Kort nieuws - 21 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Duitse regering heeft de deelstaten opgeroepen zich te houden aan de afspraak om de scholen en kinderopvang gesloten tot houden tot half februari. In de praktijk blijkt dat veel deelstaten hun eigen weg gaan. 

Lees meer

Meerdere deelstaten willen nikaab op scholen verbieden

Kort nieuws - 5 februari 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Meerdere deelstaten in Duitsland willen het dragen van gezichtsbedekkende kleding op scholen en universiteiten verbieden. Aanleiding is de uitspraak van een rechter in Hamburg die het dragen van een nikaab op school toestond.

Lees meer

PISA-studie: Duitse scholieren scoren slechter dan in 2015

Kort nieuws - 3 december 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Duitse scholieren scoren slechter in de PISA-test dan in 2015. De resultaten liggen wel boven het internationale gemiddelde van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling die de studie uitvoert.

Lees meer

Saksen bovenaan onderwijs-ranking deelstaten

Kort nieuws - 16 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Saksen doet het op het gebied van onderwijs het beste van alle deelstaten. Ze staat op de eerste plaats van de Bildungsmonitor 2019.

Lees meer

Vak Duits dreigt te verdwijnen in vernieuwd onderwijsprogramma

Kort nieuws - 7 augustus 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Het vak Duits krijgt te weinig aandacht in de plannen voor vernieuwing van het onderwijs, stelt het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA). Een tweede moderne vreemde taal in het voortgezet onderwijs moet worden verplicht, vindt het DIA, anders dreigt het vak Duits te verdwijnen. 

Lees meer

Steeds meer Duitse scholieren zakken voor eindexamen

Kort nieuws - 26 maart 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Steeds meer Duitse scholieren zakken voor hun eindexamen. Dat blijkt uit cijfers van de Kultusministerkonferenz (KMK), het overlegorgaan van de deelstaatministers van Onderwijs.

Lees meer

'Regering en deelstaten eens over grondwetswijziging onderwijs'

Kort nieuws - 13 februari 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De bondsregering en de deelstaten zijn het eens geworden over een grondwetswijziging die het mogelijk maakt dat de centrale overheid in de digitalisering van onderwijs investeert. Dat meldt de ARD, die over de plannen beschikt. Tot nu toe verzette een aantal deelstaten zich tegen de grondwetswijziging.

Lees meer

Deelstaten verzetten zich tegen grondwetswijziging onderwijs

Kort nieuws - 3 december 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Bondsdag heeft vorige week een grondwetswijziging goedgekeurd die het mogelijk moet maken dat de nationale overheid in de digitalisering van onderwijs investeert. Maar sommige deelstaten zien dit niet zitten, waardoor de grondwetswijziging niet door de Bondsraad dreigt te komen. 

Lees meer

Grondwetswijziging maakt investeren in onderwijs mogelijk

Kort nieuws - 23 november 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Een meerderheid van de Bondsdag wil de grondwet aanpassen zodat de nationale overheid kan investeren in de digitalisering van het onderwijs. 

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger