Artikelen

Kalief van Keulen tot levenslang veroordeeld

Achtergrond - 21 juni 2005
(21 juni 2005) De zogenoemde Kalief van Keulen, Metin Kaplan, is gisteren in Istanboel veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Hij werd schuldig bevonden aan hoogverraad, omdat hij in 1998 opdracht gaf tot het plegen van een aanslag op het Atatürk-mausoleum. Kaplan ontkent dit. Tot zijn uitlevering aan Turkije vorig jaar oktober opereerde hij vanuit Duitsland.
Lees meer

Peilingen

Achtergrond - 20 juni 2005
Te beoordelen naar de laatste peilingen - de Sonntagsfrage van Infratest Dimap van 17 juni en de Politbarometer van Forschungsgruppe Wahlen…
Lees meer

Tooske gaat nieuwe serie DSDS presenteren

Achtergrond - 17 juni 2005
(17 juni 2005) De Nederlandse presentatrice Tooske Breugem gaat de derde versie van 'Deutschland sucht den Superstar' (DSDS), de Duitse versie van de talentenjacht 'Idols', presenteren. Hiermee kiest het programma opnieuw voor een buitenlandse presentatrice. De vorige series van DSDS werden door de Zwitserese Michelle Hunziker gepresenteerd.
Lees meer

EU-problemen worden verkiezingsthema

Achtergrond - 17 juni 2005
(17 juni 2005) Nog voor de Europese regeringsleiders gisteren tot een pauze in het ratificatieproces voor de Europese grondwet besloten, werd een discussie over dit thema in de Bondsdag al snel een verkiezingsdebat. Kanselier Schröder (SPD) en zijn partijvoorzitter Müntefering verweten oppositieleider Merkel (CDU) niet in staat te zijn een goed buitenlands en Europees beleid te kunnen voeren.  
Lees meer

WASG en PDS worden Demokratische Linke.PDS

Achtergrond - 16 juni 2005
(16 juni 2005) De linkse partijen WASG en PDS zijn het gisteren eens geworden over een nieuwe naam waaronder ze gemeenschappelijk aan de vervroegde verkiezingen van dit najaar gaan meedoen. De nieuwe partij krijgt de naam Demokratische Linke.PDS. Dit is het compromis na een dagenlange strijd.
Lees meer

Schröder wil meer vrijheid in biotechnologie

Achtergrond - 14 juni 2005
(14 juni 2005) Bondskanselier Gerhard Schröder zal vanmiddag aan de universiteit van Göttingen een pleidooi houden voor de flexibilisering van de wet op stamcellenonderzoek. Volgens Schröder zal Duitsland op het gebied van onderzoek in de bio- en gentechniek door de strenge Duitse wetgeving achteropraken ten opzichte van andere landen.
Lees meer

Alle zegen komt van boven... en uit je mobieltje

Columns - 14 juni 2005
(14 juni 2005) Deze maand togen 38 duizend Hamburgers op een zaterdagavond naar de kerk. Normaal gesproken kan een pastoor van zo’n opkomst enkel dromen. Reden van het hoge bezoekersaantal was de zogenaamde ‘Nacht der kerken’, die mensen hun weg in de kerk (terug) moet laten vinden. Dat schijnt te lukken, want in dit tweede jaar dat de ‘Nacht’ werd georganiseerd, werden de kerkbankjes gevuld door tienduizend meer mensen dan vorig jaar.
Lees meer

Italiaanse bank neemt HypoVereinsbank over

Achtergrond - 13 juni 2005
(13 juni 2005) Duitslands op één na grootste bank, de HypoVereinsbank (HVB) uit München, zal worden overgenomen door het Italiaanse UniCredito. Het gaat hierbij om de grootste grensoverschrijdende bankenfusie uit de Europese geschiedenis. Er zullen ruim negenduizend arbeidsplaatsen verloren gaan, voornamelijk in Oost-Europa. In Duitsland zullen ruim tweeduizend banen wegvallen.
Lees meer

De Duitser brengt twee stemmen uit

Achtergrond - 10 juni 2005
Het Duitse kiesstelsel is een combinatie van evenredige vertegenwoordiging en het meerderheidsprincipe. De leden van de Bondsdag worden gekozen door middel van het zogenaamde personalisiertes Verhältniswahlrecht. Dit houdt in dat de Duitse kiezer twee stemmen tegelijk uitbrengt.
Lees meer

WASG en PDS samen verkiezingen in

Achtergrond - 10 juni 2005
(10 juni 2005) De nieuwe linkse partij Wahlalternative Arbeit und Soziale Gerechtigkeit (WASG) en de PDS gaan gemeenschappelijk de Bondsdagverkiezingen in, die zeer waarschijnlijk in september zullen plaatshebben. Dat zijn de voorzitters van beide partijen gisteren overeengekomen. Oskar Lafontaine heeft reeds laten weten zich voor de partijen verkiesbaar te zullen stellen.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger