Artikelen

Clement wil winkels ook op zondag open

Achtergrond - 26 april 2004
(26 april 2004) Volgende week zal het Duitse kabinet beslissen over langere openingstijden van winkels. Vorig jaar werd besloten dat winkels op zaterdag tot 20.00 uur open mogen blijven. Nu stelt minister Clement van Economische Zaken voor het winkelverbod ook voor zondagen af te schaffen.

Lees meer

Royalty-sfeer proeven in Delft

Columns - 26 april 2004
van Doris Abitzsch en Anne-Will Fisser (24 april 2004) Al maanden stond het in onze agenda genoteerd: 24 april, de…

Lees meer

NiederlandeNet online

Achtergrond - 23 april 2004
(23 april 2004) Gisteren werd in het Haus der Niederlände, verbonden aan de Westfälische Wilhelms-Universität in Münster, het NiederlandeNet gelanceerd. De nieuwe website moet een breed Duits publiek informeren over allerlei aspecten van de Nederlandse samenleving.

Lees meer

Valse vrienden - echte vrienden

Columns - 23 april 2004
van Annika Fischer (23 april 2004) Waar kun je naartoe in de wereld? Er waren manieren geweest - en verschillende…

Lees meer

Weber nieuwe president Bundesbank

Achtergrond - 21 april 2004
(21 april 2004) Het Bundeskabinett zal vandaag de 47-jarige Axel Weber als nieuwe president van de Bundesbank benoemen. Minister Eichel van Financiën zal nog aan het begin van de middag een persconferentie geven in Berlijn. Weber volgt Ernst Welteke op, die tot aftreden werd gedwongen nadat de zogenaamde 'hotelaffaire' aan het licht was gekomen.

Lees meer

Fotograferen doe je zo

Achtergrond - 20 april 2004
(20 april 2004) De schoolkrantredactie kreeg een workshop fotografie van de fotografe Willy Slingerland. Zij vertelde hoe je goede foto's kan maken voor een krant en welke trucjes je daarbij kan gebruiken. door Kim Beltran Borrero

Lees meer

Blijven investeren in relatie met Duitsland

Achtergrond - 20 april 2004
(23 april 2004) Afgelopen week bracht bondskanselier Gerhard Schröder een bliksembezoek aan Nederland. Precies een week later (22 april) kwam Angela Merkel, de partijvoorzitter van de CDU, naar Den Haag. Het diplomatieke verkeer tussen Duitsland en Nederland lijkt, aan de vooravond van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie, na een lange periode van relatieve rust weer op gang te komen.

Lees meer

SPD en Groenen willen vliegen duurder maken

Achtergrond - 20 april 2004
(20 april 2004) De Bondsdagfracties van de SPD en Bündnis 90/Die Grünen willen vliegen duurder maken door het invoeren van een belasting op vliegtuigbenzine en BTW op vluchten naar het buitenland. Treinreizen moeten goedkoper worden. Maar omdat CDU en CSU tegen zijn, is het de vraag of het lukt deze maatregelen snel in te voeren.

Lees meer

Schandaal Bundesbankpresident steeds groter

Achtergrond - 19 april 2004
(19 april 2004) De affaire rond de vrijdag afgetreden Bundesbank-president Ernst Welteke lijkt steeds groter te worden. De CDU/ CSU beschuldigt minister van Financiën Hans Eichel ervan, informatie over Welteke openbaar te hebben gemaakt en ziet de affaire als een Duitse versie van het Watergate-schandaal. Dat maakt de benoeming van een opvolger er niet makkelijker op. Welteke krijgt ondertussen tot en met 2007 zijn volledige salaris doorbetaald, hetgeen neerkomt op bijna 1 miljoen euro.

Lees meer

Geen Love Parade in 2004

Achtergrond - 15 april 2004
(15 april 2004) In 2004 komt er geen Love Parade in Berlijn. Dat heeft de organisatie van het techno-evenement gisteren bekend gemaakt. Drie maanden voor het begin van de Love Parade, die voor 10 juli gepland stond, is de financiering nog niet rond. Afblazen was de enige optie.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger