Carsten Brzeski

Carsten Brzeski
© ING

Carsten Brzeski is Chief Economist bij ING in Frankfurt am Main en schrijft in Nederlandse en internationale media. Hij is regelmatig gastcolumnist bij Duitslandweb.

Kanzler-in of Kanzler-raus?

Columns - 2 maart 2016 - Auteur: Carsten Brzeski Kanzler-in of Kanzler-raus?
Merkel gaf zondag haar tweede live-interview in vijf maanden tijd. Dat is geen goedkope verkiezingstruc, maar een teken dat Merkel vecht voor haar politieke toekomst, schrijft ING-econoom Carsten Brzeski. Misschien te laat.
Lees meer

Over Merkel, emoties en Waterloo

Columns - 17 september 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Over Merkel, emoties en Waterloo
In de vluchtelingencrisis laat kanselier Merkel haar emoties zien. Dat kan haar einde inluiden, schrijft ING-econoom Carsten Brzeski. "De grensen kraken en de publieke opinie en de eenheid binnen de christendemocraten vertonen al de eerste barsten."
Lees meer

Helers of kwakzalvers?

Columns - 23 juli 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Helers of kwakzalvers?
Een blik op het akkoord met Griekenland laat de hand zien van de Duitse economische leer: het ordoliberalisme (of in het Duits: Ordnungspolitik). Maar deze Duitse school maakt een denkfout, aldus ING-econoom Carsten Brzeski.
Lees meer

The sound of Merkel

Columns - 11 juni 2015 - Auteur: Carsten Brzeski The sound of Merkel
Internationaal geeft kanselier Merkel de toon aan. Maar lukt de CDU onder haar leiding niet aansluiting te krijgen bij de moderne grote steden. Het fenomeen Mutti kan voor de CDU nog een nachtmerrie worden, aldus ING-econoom Carsten Brzeski
Lees meer

Wordt Duitsland Grieks?

Columns - 6 mei 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Wordt Duitsland Grieks?
Grote stakingen die het hele land platleggen, dat kennen ze in Duitsland eigenlijk alleen maar van de televisie. Zoiets doen ze in Frankrijk, België en, natuurlijk, Griekenland. Maar toch niet in Duitsland, waar alles ordelijk en geregeld zijn gang gaat?
Lees meer

Terra digitalis incognita

Columns - 19 maart 2015 - Auteur: Carsten Brzeski Terra digitalis incognita
De bondsregering presenteert digitalisering als een succesfactor van de Duitse economie. Maar daar lijkt de wens toch de vader van de gedachte, aldus ING-econoom Carsten Brzeski.
Lees meer

Het middel heiligt het doel

Columns - 11 december 2014 - Auteur: Carsten Brzeski Het middel heiligt het doel
ECB-president Draghi kondigde het grootschalig aankopen van bedrijfs- en staatsobligaties aan (quantitative easing, QE). Duitsland wil daar niets van weten en hoopt dat Bundesbank-president Weidmann Draghi kan stoppen. ING-econoom Brzeski over wie de sterkste argumenten heeft. 
Lees meer

Commentaar Brzeski: Valse Beierse hoop

Columns - 13 november 2014 - Auteur: Carsten Brzeski Commentaar Brzeski: Valse Beierse hoop
De glans van het nieuwe Duitse Wirtschaftswunder is tanende. Als morgen de Europese groeicijfers worden gepubliceerd, is Duitsland waarschijnlijk weer langzamer gegroeid. ING-econoom Brzeski over de verklaringen voor de Duitse afkoeling.
Lees meer

Commentaar: Angela's nieuwe muur

Columns - 9 oktober 2014 - Auteur: Carsten Brzeski Commentaar: Angela's nieuwe muur
De Duitsers maken zich op voor de viering van de 25ste verjaardag van de val van de Berlijnse Muur. Die ging neer op 9 november 1989. Maar voor Merkel een feestje kan vieren, moet ze eerst zien hoe ze Frankrijk en Italië uit elkaar speelt, aldus ING-econoom Brzeski. Anders kan ze de Europese begrotingsregels niet overeind houden.
Lees meer

Commentaar: Kritiek op handelsoverschot is onzin

Achtergrond - 14 november 2013 - Auteur: Carsten Brzeski Commentaar: Kritiek op handelsoverschot is onzin
De Europese Commissie heeft, net als de Verenigde Staten, kritiek op het Duitse handelsoverschot. Dat belast het economische herstel in de Europese Unie, is het verwijt. Grote onzin, zegt econoom Carsten Brzeski. 
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger