Jonathan Witteman

Jonathan Witteman was van 2006 tot en met 2008 redacteur van Duitslandweb. Hij is nu redacteur bij de Volkskrant. 

Kunstenaar in een wereld op drift

Achtergrond - 11 april 2007 - Auteur: Jonathan Witteman
(11 april 2007) Het Van Gogh Museum toont de komende maanden voor het eerst een uitgebreid overzicht van de Amsterdamse periode van de Duitse schilder Max Beckmann. Een portret van een dubbel verdachte kunstenaar.

Lees meer

Nog steeds achter het IJzeren Gordijn

Boeken - 28 maart 2007 - Auteur: Jonathan Witteman
(28 maart 2007) 'Neue Leben' van successchrijver Ingo Schulze (1962) werd in de Duitse media binnengehaald als de ultieme roman over de Wende. De Nederlandse vertaling ‘Nieuwe Levens’ ligt sinds afgelopen week in de boekhandel.

Lees meer

'Ullrich liet zich leiden door profiteurs'

Achtergrond - 2 maart 2007 - Auteur: Jonathan Witteman
(2 maart 2007) Zijn sportieve carrière is misschien ten einde, maar de strafzaak rond de van doping verdachte Jan Ullrich loopt nog steeds. Volgens Studio Sport-commentator Maarten Ducrot is Ullrich ten onder gegaan aan zijn entourage.

Lees meer

Bericht vanuit een ondergelopen kelder

Boeken - 25 januari 2007 - Auteur: Jonathan Witteman
(25 januari 2007) Duitsers worden allang niet meer alleen als daders van de Tweede Wereldoorlog gezien, maar ook als slachtoffers. Weinig boeken schilderen het lot van deze slachtoffers zo indringend als Stig Dagermans vergeten meesterwerkje 'Duitse Herfst' uit 1947.

Lees meer

Zes Duitse bigshots in Brussel

Achtergrond - 17 januari 2007 - Auteur: Jonathan Witteman
In tegenstelling tot hun collega's in Berlijn staan de Duitse bestuurders van de Europese Unie slechts zelden in het middelpunt van de belangstelling. Maar achter de Brusselse schermen spelen zij een cruciale rol. Een introductie. 

Lees meer

Het keurslijf van het waargebeurde

Achtergrond - 3 oktober 2006 - Auteur: Jonathan Witteman
(3 oktober 2006) Afgelopen zaterdag ging in het Theater aan de Haven het toneelstuk 'Drakengebroed' in première. In dit drama staan de dochters van RAF-terroriste Ulrike Meinhof centraal. De hoofdrolspeelsters zorgen voor een uiterst broeierige en beklemmende sfeer, maar uiteindelijk gaat 'Drakengebroed' aan de kwaliteit van het historisch materiaal ten onder.

Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger