Musik(clips) im Deutschunterricht

Musik(clips) im Deutschunterricht
© upload.wikimedia.org
Tokio Hotel live in Keulen

Duitstalige bands zijn populair. En niet alleen in Duitsland. Naast Rammstein kregen inmiddels ook popbands als Wir sind Helden, Silbermond en Juli internationale bekendheid. Daarnaast bestaat een wijde range aan actuele hiphop, reggae en hard rock muziek in de Duitse taal.

Het Duitstalige lesmateriaal ‘Musik(clips) im Deutschunterricht’ richt zich op leerlingen uit HAVO 4-5 en VWO 4-6, maar kan ook worden ingezet in HAVO/VWO 3 en VMBO 3/4. Het bevat een uitgebreide docentenhandleiding met specifiek geformuleerde leerdoelen. Het praktische deel behandelt naast drie beroemde voorbeelden uit de Duitse lyriek een groot aantal hedendaagse rock- en popsongs.

De opdrachten zijn zeer uiteenlopend: rollenspellen, invuloefeningen, kruiswoordpuzzels en allerhande tekstanalyses. Op een activerende manier komen zaken als uitspraak, jongerentaal, woordenschat, grammatica, tekstanalyse en zelfs Landeskunde aan bod. Antwoordformats zijn in het materiaal opgenomen. Daarnaast vindt u een uitgebreid overzicht met verwijzingen naar muziek, clips, lesideeën en lesformats op het internet.

Aantrekkelijke toegift: het complete lesmateriaal op cd-rom. Zo kunt u de werkbladen uitprinten en rechtstreeks linken naar relevante websites.

Onderwijsmateriaal ‘Musik(clips) im Deutschunterricht’ (76 pagina’s, fullcolour; inclusief cd-rom met het complete lesmateriaal)
Uitgave: september 2009 (2e druk maart 2011)
Redactie: Elisabeth Lehrner-te Lindert
Doelgroep: vanaf VMBO 3 en HAVO/VWO 3
Vak: Duits en CKV
Verzendkosten: €5 (het lesmateriaal zelf is gratis, u betaalt alleen de verzendkosten)

Het lesmateriaal is helaas niet meer te bestellen.
Het materiaal is wel gratis te downloaden via onderstaande link:

Musik(clips) im Deutschunterricht (PDF). 

Contactpersoon bestellingen lesmateriaal: ehakvoort[@]uva.nl

‘Musik(clips) im Deutschunterricht’ is tot stand gekomen met ondersteuning van het Ronde Tafel Overleg Duits en het Goethe-Institut Niederlande.


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger