Loonongelijkheid blijft groot
Kort nieuws - 16 maart 2015Het Duitse bureau voor statistiek heeft nu al voor het vijfde jaar op rij dezelfde boodschap: het verschil in inkomen tussen mannen en vrouwen is niet afgenomen. Vrouwen verdienen gemiddeld 22 procent per uur minder dan mannen. Dat komt vooral doordat ze ondervertegenwoordigd zijn in leidinggevende posities, meer in deeltijd werken en door kinderen vaak een aantal jaar niet werken. Opvallend is dat de loonongelijkheid in het oosten met 9 procent zeer veel kleiner is dan in het westen (23 procent). Worden mannen en vrouwen met gelijke functies en gelijke kwalificaties vergeleken, dan verdienen mannen 7 procent meer per uur. Lees meer bij Frankfurter Allgemeine Zeitung
Lees meer over 'Economie':
Soapserie 'investeren met de schuldenrem'
Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.
De Duitse e-auto wacht op de parking
Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.
Duitsland wordt traag en oud
Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.
E-auto centraal op autobeurs IAA
De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.
Reacties
Geen reacties aanwezig