Duitslandweb logo Duitslandweb

Rechts-extremisme in Saksen blijft groot probleem

Kort nieuws - 29 november 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Rechts-extremisme blijft een groot probleem in de Oost-Duitse deelstaat Saksen. Dat blijkt uit de Sachsen-Monitor, een jaarlijks onderzoek van de deelstaatregering.

Inwoners van Saksen hebben weinig vertrouwen in hun politieke instituties, stemmen vaak in met rechts-radicale standpunten en er is veel vreemdelingenhaat. Zo zegt 56 procent van de ondervraagde Saksen dat "Duitsland door de vele buitenlanders onder gevaarlijk veel buitenlandse invloed" is komen te staan. 62 procent zegt dat in Duitsland levende moslims "onze waarden niet accepteren", 41 procent vindt dat Duitsland "één sterke partij nodig heeft die de volksgemeenschap als geheel belichaamt" en 68 procent zegt dat Duitsland " een sterke hand" nodig heeft. De meerderheid van de Saksen geeft aan geen contacten met buitenlanders te hebben. Slechts 21 procent denkt dat het politci iets kan schelen wat normale mensen vinden.

De peiling werd in augustus gehouden, kort voor de Bondsdagverkiezingen. Vorig jaar leverde het onderzoek gelijksoortige resultaten op. Vergeleken met een landelijke studie bleken mensen in Saksen toen duidelijk racistischer, nationalistischer, antisemitischer en anti-islamitscher waren dan in de rest van Duitsland. Bij de Bondsdagverkiezingen in september werd de AfD in Saksen de grootste partij. Daarna besloot minister-president Tillich (CDU) zijn functie neer te leggen. Lees meer bij Tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Maatschappij':

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

Dansverbod Goede Vrijdag: verplichte ingetogenheid

In Duitsland mag op Goede Vrijdag niet worden gefeest. Het 'Tanzverbot' is omstreden.


Lees meer

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Midden in Düsseldorf ligt een klein stukje Japan

Na de Tweede Wereldoorlog kwamen veel Japanners voor werk naar Düsseldorf en dat is goed zichtbaar in de stad.


Lees meer

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Duitsland legaliseert gebruik van cannabis

Wiet roken is voor volwassenen legaal in Duitsland. Sinds 1 april is bezit en gebruik van cannabis niet langer strafbaar, al zijn er veel voorwaarden.


Lees meer

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

Protest in het bos: Grünheide verzet zich tegen Tesla

De Tesla-fabriek bij Berlijn is na een aanslag tijdelijk dicht. De Gigafactory roept al langer weerstand op. Activisten distantiëren zich van het geweld.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger