Duitslandweb logo Duitslandweb

Tweede Kamer neemt moties voor Duitse erkenning mbo's aan

Kort nieuws - 7 april 2015

De Tweede Kamer heeft vanmiddag twee moties aangenomen van VVD-Kamerlid Karin Straus die het voor Nederlandse mbo-leerlingen makkelijker moet maken werk in Duitsland te vinden. De ene motie roept de regering op tot bilateraal overleg met de Duitse deelstaten in de grensstreek over erkenning van Nederlandse beroepsdiploma’s, vooral voor de sectoren zorg, bouw, industrie, techniek, logistiek en horeca. De andere motie moet er voor zorgen dat Nederlandse mbo-leerlingen in de grensregio's standaard een Europees certificaat uitgereikt krijgen bij hun diploma's, zodat ze ook een internationaal geldig bewijs van hun kennis kunnen laten zien. Dit 'Europass-certificaat supplement' kan sinds 2005 al gratis worden verstrekt, maar volgens het Straus gebeurt dat nog veel te weinig. Lees meer bij 1limburg.nl en lees de moties-Straus op haar VVD-pagina

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Nederland-Duitsland':

Overvloed en onbehagen

Overvloed en onbehagen

Merlijn Schoonenboom verbaast zich in Amsterdam over twintigers op prijzige designer e-bikes. In Berlijn ziet hij veel meer sjofelheid. Een groot verschil in de omgang met luxe.


Lees meer

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Nederlandse en Duitse studenten zingen samen

Een gelegenheidskoor van driehonderd musici uit Keulen en Utrecht treedt in beide Domsteden op met werken van Brahms en Strauss.


Lees meer

Der Sint

Der Sint

Bij de eerste Sint-intocht in Berlijn sinds de pandemie speelt Merlijn Schoonenboom weer even ongegeneerd Nederlander. Of toch niet helemaal?


Lees meer

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Podcast: 'Grijze verschillen met Duitsland boeien me'

Gesprek met Jacco Pekelder, nieuwe directeur van het Zentrum für Niederlande-Studien in Münster.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger