Ruim 100.000 Duitsers steunen klacht tegen CETA
Kort nieuws - 4 augustus 2016 - Auteur: Redactie DuitslandwebMeer dan 100.000 mensen in Duitsland ondersteunen een aanklacht tegen CETA, het vrijhandelsverdrag tussen Europa en Canada. Daarmee is het de grootste klacht van burgers ooit in de Bondsrepubliek. De klachten worden verzameld door een Aktionsbündnis van burgerrechtenbewegingen en actiecomités, die vrezen dat democratische burgerrechten door CETA worden uitgehold. Als de EU besluit CETA (deels) in kracht te laten treden, stapt de Aktionsbündnis met de aanklacht naar het Duitse Constitutioneel Hof om de ratificering van het verdrag tegen te houden. CETA geldt als voorbeeld voor het omstreden handelsverdrag TTIP tussen de EU en de Verenigde Staten. Beide verdragen moeten voor meer handel zorgen, maar critici vrezen een verlaging van milieu- en consumentenstandaards. Lees meer bij Spiegel Online
Lees meer over 'Economie':
Soapserie 'investeren met de schuldenrem'
Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.
De Duitse e-auto wacht op de parking
Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.
Duitsland wordt traag en oud
Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.
E-auto centraal op autobeurs IAA
De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.
Reacties
Geen reacties aanwezig