Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland exporteert minder wapens naar Turkije

Kort nieuws - 22 maart 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland exporteert sinds de mislukte coup in Turkije van vorig jaar minder wapens naar dat land. Dat meldt de Süddeutsche Zeitung.

De Bondsregering heeft sinds begin 2016 de goedkeuring voor in totaal elf wapenexporten naar Turkije geweigerd. Het ging daarbij om de leverantie van munitie, handvuurwapens en onderdelen voor andere militaire goederen. Dat blijkt uit cijfers van het ministerie van Economische Zaken waar de Süddeutsche Zeitung over beschikt. Mensenrechten spelen een belangrijke rol bij de goedkeuring van wapenleveranties, zo blijkt uit de informatie van het ministerie. Sinds de mislukte coup van vorig jaar zomer is de bondsregering bang dat de wapens in Turkije voor onderdrukking van de eigen bevolking kunnen worden ingezet "in de context van interne repressie of het Koerdenconflict". Lees meer bij Süddeutsche.de

De Turkse regeringspartij AKP heeft inmiddels alle campagne-optredens van Turkse politici in Duitsland afgezegd. Er worden alleen nog lokaal informatiebijeenkomsten georganiseerd, heeft een Turkse woordvoerster meegedeeld. Duitsland en Turkije waren de afgelopen weken in conflict geraakt over de optredens van Turkse politici in Duitsland. Zij wilden campagne voeren voor het Turkse referendum op 16 april, dat president Erdogan meer macht moet geven. Lees meer bij tagesspiegel.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger