Duitslandweb logo Duitslandweb

Gabriel bezoekt Libië en belooft 3,5 miljoen euro vluchtelingenhulp

Kort nieuws - 8 juni 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Gabriel (SPD) van Buitenlandse Zaken is vandaag in Libië. Het bezoek is om veiligheidsredenen tot zijn aankomst vanmorgen geheim gehouden. Gabriel belooft 3,5 miljoen euro voor hulp aan vluchtelingen.

Gabriel voert vandaag gesprekken met de internationaal erkende overgangsregering van Libië. Het land is verdeeld, drie verschillende regeringen eisen de macht op. De door de VN erkende overgangsregering heeft buiten hoofdstad Tripoli nauwelijks controle over het land, maar het is voor Europa van belang gesprekken te voeren omdat vanuit Libië het grootste deel van de vluchtelingen uit Afrika naar Europa vertrekt. Gabriel wil zich over de situatie in de vluchtelingenkampen informeren en kijken of er iets tegen de instabiliteit van het land kan worden gedaan. Hij roept de conflictpartijen op met elkaar te praten en naar compromissen te zoeken. Lees meer bij Spiegel Online

In gesprekken met zijn Saoedische collega Adel Al-Jubeir heeft Gabriel woensdag in Berlijn aangeboden te bemiddelen in het conflict met Qatar. Het is belangrijk dat de coalitie tegen IS intact blijft, aldus Gabriel. Maandag braken Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Jemen en Egypte verrassend de diplomatieke banden met Qatar. Zij beschuldigen het land ervan organisaties als de Moslimbroederschap te steunen. Gabriel uitte eerder deze week al kritiek op de isolatie van Qatar. "Zo'n Trumpisering van de omgang met elkaar is een regio die sowieso al door crises wordt geteisterd bijzonder gevaarlijk", aldus Gabriel. Lees meer bij Spiegel Online en Frankfurter Rundschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger