Duitslandweb logo Duitslandweb

Rellen in Hamburg bij begin G20

Kort nieuws - 7 juli 2017 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De vreedzame demonstraties tegen de G20-top in Hamburg zijn donderdagavond toch op rellen uitgelopen. Ook vrijdagmorgen ging het geweld tussen demonstranten en politie door. Meerdere auto's werden in brand gezet.

Onder de ongeveer 12000 demonstranten bij de Welcome to Hell-demonstratie mengden zich volgens de politie zo'n 1000 vermomde deelnemers. Dat was aanleiding om de optocht tegen te houden. Demonstranten gooiden met flessen en vuurwerk. De oproerpolitie zette waterkanonnen en pepperspray in. Tot diep in de nacht volgde een gevecht tussen ME en links-radicale demonstranten. Lees meer bij NDR

Vrijdagmorgen hebben de demonstranten geprobeerd de toegangswegen naar de Messehallen, waar de top wordt gehouden, te blokkeren. Lees meer in het liveblog van de NDR 

Vrijdagmorgen om tien uur verzamelen de deelnemers aan de top zich in het congrescentrum. Vanavond krijgen de regeringsleiders een diner in het nieuwe concertgebouw van Hamburg, de spectaculaire Elbphilharmonie.

Merkel heeft met de Amerikaanse president Trump en de Turkse president Erdogan donderdagavond nog voorgesprekken gehad. Media berichten dat de onderhandelingen over een slotverklaring zeer moeizaam verlopen. Wel was er donderdag dan toch een 'handshake'- moment voor de camera's tussen Trump en Merkel. Lees meer bij Tagesschau

Tags: Hamburg, G20, protest

Reacties

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger