Duitslandweb logo Duitslandweb

Kritiek op mogelijk staatsbezoek van president Erdogan aan Duitsland

Kort nieuws - 30 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

President Erdogan plant volgens Duitse mediaberichten eind september een staatsbezoek aan Duitsland. Dat leidt tot kritiek.

Erdogan is geen normale president in een democratie en moet daarom ook niet zo worden ontvangen, vindt Groenen-politicus Cem Özdemir. Erdogan heeft Turkije veranderd in een land waar "censuur, willekuer, corruptie en autocratie" heersen en zo moet hij in Duitsland ook worden behandeld, aldus Özdemir. AfD-fractievoorzitter Alice Weidel waarschuwt voor een propagandashow van Erdogan.

Bij een staatsbezoek horen onder meer een ontvangst met militaire eer en een staatsbanket door president Steinmeier. Erdogan zou ook een bijeenkomst willen waarop hij Turken in Duitsland kan toespreken.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) is het beter om wel met "moeilijke partners" te spreken. Erdogans laatste officiële bezoek aan Duitsland was in 2014. Dat was voor de vluchtelingencrisis, de Turkije-deal en de inperking van democratische rechten in Turkije als gevolg van een mislukte coup. Vorig jaar liepen de spanningen tussen Duitsland en Turkije hoog op toen Duitsland Turkse politici verbood campagne te voeren voor verkiezingen in Turkije. Lees meer bij Spiegel Online, FAZ.net en tagesschau.de 

Reacties

Turk - 2 augustus 2018 04:17

Media in het westen dienen niet meer de westerse belangen en dreigen het beetje boterham van de burgers uit hun handen te slaan.

Merkel is zo anti Turkije en anti Erdoğan als het maar kan maar de feiten en relaties dwingen haar om op strategische bassis blijvende langdurige stabiele relatie met Turkije op te bouwen. Het alternatief is niet rooskleurig en dat beseft het gewone burger niet en de media dient niet het belang van de burger of van Duitsland.

Reageer
Erdogan - 31 juli 2018 13:15

@murat cilingir. Er zijn wel degelijk onschuldige doden gevallen in Turkije. Echter wil je daar niet over praten omdat zij niet dezelde politieke islam terroristische ideeën delen

Reageer
Murat Cilingir - 30 juli 2018 20:48

Hahahahaha houden jullie lekker je eigen democratie maar!! Slavenhandel en Nazipraktijken. Basar el Assad heeft in 8 jaar al 2.000.000 (miljoen) onschuldige mensen vermoord!!! Erdogan nog geen één persoon vermoord!!

Waarom hebben jullie het niet over Assad? O natuurlijk, ik snap hem...Asad vermoord ook moslims. Dan maakt het niet uit! Karremans in Bosnië?!?! Idemdito!

En maar lullen over Erdogan!! Mensen het klopt niet!! Jullie voeden zelf deze moordenaars!! Jullie zijn zelf terroristen!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

Duitsland en Rusland ruziën over Navalny

Duitsland en Rusland ruziën over Navalny

Duitsland zoekt naar een krachtig antwoord op de vergiftiging van de Russische oppositieleider Navalny.

Lees meer

Duitsland terughoudend over eigen rol in Libië

Duitsland terughoudend over eigen rol in Libië

Na de Libië-conferentie is de vraag of Duitsland de Bundeswehr wil inzetten om het wapenembargo te controleren.

Lees meer

Duitsland in 2020

Duitsland in 2020

De redactie werpt een blik vooruit. Veel is nog ongewis, maar over deze onderwerpen zal het in Duitsland zeker gaan dit jaar:

Lees meer

Chronologie affaire-Böhmermann

Chronologie affaire-Böhmermann

Delen van Böhmermanns gedicht over Erdogan blijven verboden, oordeelde de rechter in Hamburg. Een overzicht.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger