Duitslandweb logo Duitslandweb

Kritiek op mogelijk staatsbezoek van president Erdogan aan Duitsland

Kort nieuws - 30 juli 2018 - Auteur: Redactie Duitslandweb

President Erdogan plant volgens Duitse mediaberichten eind september een staatsbezoek aan Duitsland. Dat leidt tot kritiek.

Erdogan is geen normale president in een democratie en moet daarom ook niet zo worden ontvangen, vindt Groenen-politicus Cem Özdemir. Erdogan heeft Turkije veranderd in een land waar "censuur, willekuer, corruptie en autocratie" heersen en zo moet hij in Duitsland ook worden behandeld, aldus Özdemir. AfD-fractievoorzitter Alice Weidel waarschuwt voor een propagandashow van Erdogan.

Bij een staatsbezoek horen onder meer een ontvangst met militaire eer en een staatsbanket door president Steinmeier. Erdogan zou ook een bijeenkomst willen waarop hij Turken in Duitsland kan toespreken.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas (SPD) is het beter om wel met "moeilijke partners" te spreken. Erdogans laatste officiële bezoek aan Duitsland was in 2014. Dat was voor de vluchtelingencrisis, de Turkije-deal en de inperking van democratische rechten in Turkije als gevolg van een mislukte coup. Vorig jaar liepen de spanningen tussen Duitsland en Turkije hoog op toen Duitsland Turkse politici verbood campagne te voeren voor verkiezingen in Turkije. Lees meer bij Spiegel Online, FAZ.net en tagesschau.de 

Reacties

Turk - 2 augustus 2018 04:17

Media in het westen dienen niet meer de westerse belangen en dreigen het beetje boterham van de burgers uit hun handen te slaan.

Merkel is zo anti Turkije en anti Erdoğan als het maar kan maar de feiten en relaties dwingen haar om op strategische bassis blijvende langdurige stabiele relatie met Turkije op te bouwen. Het alternatief is niet rooskleurig en dat beseft het gewone burger niet en de media dient niet het belang van de burger of van Duitsland.

Reageer
Erdogan - 31 juli 2018 13:15

@murat cilingir. Er zijn wel degelijk onschuldige doden gevallen in Turkije. Echter wil je daar niet over praten omdat zij niet dezelde politieke islam terroristische ideeën delen

Reageer
Murat Cilingir - 30 juli 2018 20:48

Hahahahaha houden jullie lekker je eigen democratie maar!! Slavenhandel en Nazipraktijken. Basar el Assad heeft in 8 jaar al 2.000.000 (miljoen) onschuldige mensen vermoord!!! Erdogan nog geen één persoon vermoord!!

Waarom hebben jullie het niet over Assad? O natuurlijk, ik snap hem...Asad vermoord ook moslims. Dan maakt het niet uit! Karremans in Bosnië?!?! Idemdito!

En maar lullen over Erdogan!! Mensen het klopt niet!! Jullie voeden zelf deze moordenaars!! Jullie zijn zelf terroristen!

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger