Duitslandweb logo Duitslandweb

Oost-Duitse deelstaten dringen bij Merkel aan op gelijke rechten

Kort nieuws - 3 april 2019 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De minister-presidenten van de Oost-Duitse deelstaten spreken vandaag met kanselier Merkel over het creëren van gelijkwaardige levensomstandigheden in Oost- en West-Duitsland. Zo willen betere pensioenrechten voor Oost-Duitsers, zeggen ze.

Ook 30 jaar na de val van de Muur is er nog steeds veel ongelijkheid tussen Oost- en West-Duitsland, zegt minister-president Bodo Ramelow (Linke) van Thüringen. Hij zit de conferentie van de deelstaten met Merkel in het Thüringse Neudietendorf vandaag voor. Zo worden Oost-Duitsers bij de pensioenen flink benadeeld, zegt Ramelow, en zijn er te weinig overheidsinstitanties in de Oost-Duitse deelstaten gevestigd.

Op de conferentie wordt ook gesproken over betere internetverbindingen en de compensatie voor de sluiting van kolencentrales in Oost-Duitsland.

Ook West-Duitsland kent zwakke regio's, zei Ramelow woensdagmorgen in het programma ARD-Morgenmagazin. "Daarom willen we ook niet alleen een pot met geld. We willen dat alle structureel zwakke gebieden in Duitsland dezelfde hulpmiddelen krijgen." Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Politiek':

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Podcast Achtung: Beieren - 'het betere Duitsland'

Beieren gaat op 8 oktober stemmen. Premier Söder prijst zijn deelstaat graag aan als het betere Duitsland. Hoe zit dat? En welke rol speelt Beieren in Duitsland?


Lees meer

Er komt rook vanonder de brandmuur

Er komt rook vanonder de brandmuur

Samenwerken met de AfD is taboe in de Duitse politiek. Maar of dat zo blijft? Columniste Inge Jooris over de 'Brandmauer'.


Lees meer

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

Scholz: Deutschland-Pakt moet land moderniseren

De kanselier wil Duitsland met een "nationale krachtsinspanning" moderniseren, zei hij in de Bondsdag.


Lees meer

Die Linke in bestaanscrisis

Die Linke in bestaanscrisis

Het is chaos in de Duitse socialistische partij Die Linke. De partij dreigt uiteen te vallen en zag de laatste maanden al menigeen vertrekken.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger