Bowlen tussen de locals
Een avondje bowlen bij Isar Bowling

Achtergrond - 28 maart 2007

Bowlen kan overal. Maar waarom dan Bowlen in München? Omdat het bowlen in München erg gezellig is! We hebben gemerkt dat je zo in contact komt met medebowlers.

Voordat we op weg gingen naar de bowlingbaan hadden we het idee om te gaan kegelen. Dat leek ons meer Duits, aangezien kegelen in Nederland een uitstervende sport is. Na een uur in München gezocht te hebben, vonden we dan eindelijk de kegelbaan. Helaas was die kegelbaan (het café had er maar één) deze avond bezet. Gelukkig kregen we de tip om naar Isar Bowling te gaan. Dit was snel gevonden en na het opgeven van de schoenmaat (wat voor wat problemen zorgde: de Beierse medewerker verstond het woord zwei niet zo goed) konden we dan eindelijk gaan bowlen. En dat tussen 21 andere banen, een commentator van Isar Bowling en veel bier.

Hilariteit

Ondanks de vele liters bier bleven veel mensen goed bowlen. "Und wieder eine Strike auf 22!" schreeuwde de commentator van deze avond. Helaas werd er niks over onze baan gezegd. Wij kwamen laat op de avond aan en de goede bowlingballen waren helaas op. Er waren alleen nog ballen over met de gaten heel ver uit elkaar, heel erg dicht bij elkaar of juist naast elkaar (!). Maar dat mocht de pret niet drukken. Jihan ging bijvoorbeeld twee keer over de lijn ("piep, piep, piep!") en liet een keer de bal juist voor de lijn vallen. Dit zorgde voor hilariteit onder de redacteuren, maar ook onder de medebowlers.

Professionals

Zo werd er al snel contact gelegd en kwamen we er achter dat naast ons twee professionele bowlers zaten met Privatballen. "We oefenen hier drie keer per week en we vinden het hier altijd gezellig. Of ligt dat nou aan het bier?" zei één van de bowlers met een Privatbal. Volgens een meisje naast ons zou het wel aan het bier moeten liggen: "Ik vind bowlen echt een scheißsport." Dat was niet te merken aan een ander meisje, alweer een professional: "Oh, maar vandaag ben ik niet om te oefenen hoor, maar juist voor de gezelligheid. Hier bij de Isar is het altijd druk en ik kom altijd wel iemand tegen." En ook het luidruchtigste groepje van de avond, een groepje jongens, had ook wat te zeggen over bowlen: "Sooo tolll!"Ze hadden duidelijk veel bier op en toen wij hen daarop wezen zeiden ze: "Dat hoort er nou eenmaal bij."

Gezelligheid gegarandeerd

Al met al is Isar Bowling een leuk idee voor een avondje weg. Ook al zijn de banen heel erg duur en is de commentator af en toe erg irritant, gezelligheid is er gegarandeerd: mét en zonder bier. En om de overwinning of juist het verlies met een vette hap te verwerken: het eerste filiaal dat McDonalds in Duitsland opende bevindt zich naast de Isar.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger