Duitse pers over Zweden

Achtergrond - 9 juni 2006

Duitsland is blij met tegenstander Zweden. Die ploeg moet Klinsmanns elfal aankunnen, zinspelen de kranten verheugd. De Zweden hebben immers maar matig voetbal laten zien, op de tweede helft tegen Engeland na. Toch lijken de Duitse media niet helemaal zeker van hun zaak. Daar zijn drie redenen voor: Ljungberg, Ibrahimovic en Larsson. Zweden is zeker geen makkelijke tegenstander. Gelukkig is er altijd nog het publiek.

"Heeft u ook wel eens problemen gehad met de handleiding voor uw nieuwe IKEA-meubelstuk? Zoveel moeilijkheden hoeft Klinsmann zaterdag tegen de Zweden niet te hebben. Klinsi, je hebt de (inbus-)sleutel tot succes in handen!" (Bild)

"Terwijl Duitsland zich op tegenstander Zweden verheugt, doet bij de blauw-gelen de angst de ronde. Vooral het vooruitzicht op miljoenen zingende Duitse fans doet ze slikken." (Stern)

"Hoopgevend is voor de Zweden dat de ploeg in de drie groepsduels een stijgende vorm liet zien." (Stern)

"Zou het duel op neutraal terrein plaatsvinden, dan lagen de Duitse kansen om verder te komen op 50 procent. Maar dankzij het thuisvoordeel is Duitsland nu favoriet." (FAZ)

"De kans dat de achtste finale een moeizame strijd wordt, is groot. Dat was namelijk steeds zo als we tijdens een WK op Zweden stuitten." (FAZ

"Wat hun kwaliteiten betreft lijken de Duitse en Zweedse ploeg op elkaar. Groot loopvermogen, fitness, een sterke wil, maar gemiddeld wat spelvaardigheid betreft. De Zweden zijn in de verdediging wat stabieler, de Duitsers hebben een slagvaardiger aanval." (FAZ)

"Zweden wordt ons volgende hapje." (Stern)

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger