Ontbijten in Parijs
Café Paris onder de loep genomen

Achtergrond - 1 april 2006

(13 april 2006) Parijs, een prachtige stad in Frankrijk, roept bij iedereen verschillende associaties op zoals Eiffeltoren, Champs Elysees, Walt Disney Land en héél origineel: de Da Vinci Code. De beste associatie komt toch wel uit Hamburg waar iedereen meteen enthousiast vertelt over een klein café aan de Rathausstrasse.  Wat doet een Frans café in Hamburg en waarom is het zo bekend?

Mensen die er eerder zaten, of gereserveerd hadden, zoals wij, zagen er niet zo ontzettend slaperig uit. Dat komt natúúrlijk doordat je door goed ontbijten extra wakker wordt (en het je kater verdrijft!). Ook is het gezellig om met z’n allen nog even na te praten over de vorige avond. De muziek staat niet te hard en om je heen hoor je geroezemoes. De sfeer is goed en het personeel is vriendelijk. Ze spreken Duits zodat je opeens weer weet dat je in Duitsland bent, en niet in Frankrijk! 

Als wij in Nederland dat nou ook eens zouden doen, dan zou de samenleving er een stuk gezonder uit zien, want wie zegt dat je vroeg moet ontbijten? In café Paris kan je zelfs om vier uur ’s middags nog aan je ontbijt met een croissantje.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger