Corned beef met een Rolmops
De Hamburgse specialiteit 'Labskaus'

Achtergrond - 1 april 2006

Voor mensen die van eten houden en veel durven op culinair gebied heeft Hamburg heel erg veel te bieden. Zo kan je voor je lunch naar lekkere Dönerzaakjes, heerlijk ruikende bakkerijen en naar echte Duitse Imbissen gaan. En doe ’s ochtends als de echte Hamburger en ga uitgebreid ontbijten in een stijlvol café. En leg ’s avonds een bodempje voor het uitgaan in een authentiek Duits restaurant.

De scholierenredactie leefde in Hamburg als de echte Hamburger, dus was een groot ontbijt in een café een echte must. Al bij binnenkomst in Café Paris (redactrice Froukje dacht dat ze echt in Parijs beland was door de Franse sfeer daar) kregen we honger. We werden namelijk verwelkomd door een heerlijke broodjesgeur. Gelukkig kregen we al snel ons ontbijt. Dat ontbijt bestond uit verschillende warme broodjes, een enorme schaal met vleeswaren, luxe kazen, vis en veel fruit. Dat werd allemaal ‘weggespoeld’ met een lekker glas vers geperste jus d’orange en een warme drank. Een perfect begin van de dag!

Labskaus

’s Avonds was het tijd om in een authentiek Duits restaurant te gaan eten, daarom trok de hele redactie naar restaurant ‘Zu den alten Krameramtsstuben’ (alleen al om de naam zou je daar gaan eten). De kaart bood naast de standaard (maar wel erg lekkere) Schnitzel ook Hamburgse gerechten aan. Waaronder 'Labskaus' en een Hamburgse visschotel.

Vooral de Labskaus is iets bijzonders. Het is een echte Hamburgse specialiteit, waar nieuwkomers zich niet aan willen wagen. In eerste instantie is dat erg logisch, het gerecht (bestaande uit corned beef, aardappel, zure haring, ei en ingelegde groenten) ziet er niet bepaald lekker uit. Sommige mensen vinden het zelfs als kots uitzien.

Ik denk altijd maar: ‘alles moet je een keer geprobeerd hebben’. Dus waagde ik me aan de Labskaus. En mijn conclusie is: het is echt enorm lekker. Vooral als je corned beef niet vies vindt, is dit gerecht een aanrader. De beetje zoute aardappelpuree (door de corned beef) past perfect bij de zure haring en groenten. En het eitje maakte het helemaal af. Dus gewoon lekker proberen die Labskaus, het recept vind je hier

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger