Duitslandweb logo Duitslandweb

Nieuwe Duitse studie: kinderen geringe rol bij verspreiding coronavirus

Kort nieuws - 17 juni 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Kinderen spelen geen grote rol bij de verspreiding van het coronavirus. Dat is de conclusie van een nieuwe studie, uitgevoerd door de universiteitsklinieken van Ulm en Heidelberg.

Kinderen worden minder snel met het coronavirus geïnfecteerd dan volwassenen, concluderen de Zuid-Duitse onderzoekers. De deelstaatregering van Baden-Württemberg, die opdracht tot de studie had gegeven, heeft de resultaten maandag gepresenteerd.

In tegenstelling tot andere infectieziekten, waarbij kinderen een virus vaak wel verspreiden, is dat bij het coronavirus niet het geval. Kinderen lopen het virus minder vaak op dan hun ouders, schrijven de onderzoekers. Aan het onderzoek, dat liep tussen 22 april en 15 mei, deden bijna 5000 ouders en kinderen mee. Bij 64 deelnemers - 1,3 procent - werden antistoffen tegen het coronavirus vastgesteld: 45 volwassenen en 19 kinderen. Slechts 7 van de in totaal 1122 onderzochte kinderen tussen de één en de vijf jaar hadden het virus gehad; van de 1385 onderzochte kinderen tussen de zes en de tien jaar oud hadden 12 corona-antistoffen. 

Volgens de onderzoekers hebben kinderen minder receptoren waar het virus zich aan kan binden. Dat zou verklaren waarom kinderen ook niet zo ziek worden als sommige volwassenen die een zeer ernstig ziekteverloop hebben. "Mogelijk kunnen we van de kinderen iets leren dat bij de behandeling kan helpen", aldus Klaus-Michael Debatin, medisch directeur kindergeneeskunde van de Universitätsklinikum Ulm.

De regering van Baden-Württemberg had de studie in opdracht gegeven om na te gaan in hoeverre de sluiting van crèches en scholen nog te rechtvaardigen is. In veel Duitse deelstaten zijn die nog dicht of beperkt open. De deelstaat wil scholen en crèches op 29 juni weer openen. Lees meer bij tagesspiegel.de 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste reis- en andere coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

De corona-rebel

De corona-rebel

Wie loopt er mee bij de coronaprotesten in Berlijn? Columnist Merlijn Schoonenboom aanschouwt het en moet onwillekeurig aan zijn tandarts denken.

Lees meer

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Tussen het Duitse en het Nederlandse corona-beleid zijn een aantal opvallende verschillen.

Lees meer

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Wat begon met een corona-besmetting in Beieren, groeide uit tot een epidemie die zich over heel Duitsland verspreidde.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger