Duitslandweb logo Duitslandweb

Scholen in meerdere deelstaten geopend, met aanpassingen

Kort nieuws - 10 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In de deelstaten Sleeswijk-Holstein, Berlijn en Brandenburg gaan vandaag de scholen weer van start. De scholen gaan weer volgens regulier rooster opereren. Per deelstaat worden verschillende maatregelen ingezet om de verspreiding van het coronavirus op scholen tegen te gaan.

In Sleeswijk-Holstein geldt voor de kinderen vanaf klas 7 (rond het 13e levensjaar) een aanbeveling om een mondkapje te dragen. Het is dus niet verplicht om er een te dragen. Een school in de deelstaat werd al voor de start van het nieuwe schooljaar uit voorzorg gesloten, omdat een lerares met het coronavirus was besmet.

In Berlijn is het dragen van een mondkapje op school wel verplicht. Zowel docenten als scholieren moeten een mondkapje dragen op de gang en in ontmoetingsruimtes, maar niet in het klaslokaal of op het schoolplein. In het klaslokaal geldt geen verplichte minimumafstand. Ook de deelstaat Brandenburg voert een mondkapjesplicht in, ook daar niet op het schoolplein en in het klaslokaal. Bovendien moeten de leraren anderhalf meter afstand houden van elkaar, scholieren hoeven zich niet aan een minimumafstand te houden. Wel moet er voor worden gezorgd dat er zo min mogelijk contact tussen de scholieren plaatsvindt. Het gezamenlijke middageten moeten in ploegen worden ingedeeld zodat niet te veel leerlingen bij elkaar komen. 

Leerlingen die tot een risicogroep horen of een gezinslid hebben met verhoogd risico op een zwaar ziekteverloop, kunnen in Berlijn en Brandenburg thuisblijven als ze een doktersverklaring overhandigen. Dat geldt ook voor docenten. Leerlingen in deze deelstaten mogen naar school als ze licht verkouden zijn, maar moeten thuisblijven bij koorts. Lees meer bij RBB

Aanstaande woensdag gaan ook in Noordrijn-Westfalen de scholen weer van start. Daar is het tot eind augustus verplicht om een mondkapje ook in het klaslokaal te dragen. Deze maatregel is nodig omdat er deze weken nog veel mensen terug komen van vakantie, aldus deelstaatpremier Armin Laschet.

In Mecklenburg-Voorpommeren waren de scholen al eerder begonnen. In die deelstaat zijn twee scholen gesloten nadat er coronagevallen werden vastgesteld. Ook in Hamburg zijn de scholen weer geopend. Lees meer bij Tagesschau

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste reis- en andere coronamaatregelen in Duitsland

Lees meer

De corona-rebel

De corona-rebel

Wie loopt er mee bij de coronaprotesten in Berlijn? Columnist Merlijn Schoonenboom aanschouwt het en moet onwillekeurig aan zijn tandarts denken.

Lees meer

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Nederland-Duitsland: Vijf verschillen in corona-aanpak

Tussen het Duitse en het Nederlandse corona-beleid zijn een aantal opvallende verschillen.

Lees meer

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Zes maanden corona in Duitsland: een overzicht

Wat begon met een corona-besmetting in Beieren, groeide uit tot een epidemie die zich over heel Duitsland verspreidde.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger