Duitslandweb logo Duitslandweb

Sleeswijk-Holstein ziet delen Berlijn als risicogebied

Kort nieuws - 5 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Noord-Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein heeft enkele Berlijnse stadsdelen afzonderlijk als risicogebied aangemerkt. Voor inwoners van Mitte, Neukölln, Friedrichshain-Kreuzberg en Tempelhof-Schöneberg gelden nu reisbeperkingen. 

Sleeswijk-Holstein legt inreisvoorwaarden op aan reizigers uit risicogebieden. Volgens het Robert Kocht Institut is sprake van een risicogebied als er meer dan 50 besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen. Dit is het geval in de Berlijnse stadsdelen. Ook de steden Hamm en Remscheid in Noordrijn-Westfalen zijn door Sleeswijk-Holstein tot risicogebied verklaard. Voor mensen die vanuit risicogebieden naar Sleeswijk-Holstein reizen, geldt een quarantaineplicht van 14 dagen. 

Volgens Der Tagesspiegel leidt de aanpak tot problemen, omdat er enorm veel verkeer is tussen de verschillende stadsdelen. Daarnaast weten veel Berlijners niet precies in welk stadsdeel ze wonen. Ook voor hoteleigenaren in Schleswig-Holstein is dat erg lastig om te controleren.

De maatregelen worden genomen in aanloop naar de herfstvakantie, waarin normaalgesproken veel Duitse vakantiegangers naar de Oostzee trekken. De andere deelstaat aan de Oostzee, Mecklenburg-Voorpommern, behandelt Berlijn wel als geheel. Wanneer het infectiecijfer in heel Berlijn boven de 50 per 100.000 inwoners komt zal de hoofdstad ook door deze deelstaat als risicogebied worden aangemerkt. Lees meer bij Der Tagesspiegel

Reacties

Rieks - 5 oktober 2020 16:52

Is bunde ook een verboden heen tegaan

Reageer
Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger