Duitslandweb logo Duitslandweb

Minister Scholz wil corona-maatregel arbeidstijdverkorting verlengen

Kort nieuws - 17 augustus 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Minister Scholz van Financiën wil de arbeidstijdverkorting - een van de maatregelen waarmee de Duitse regering het bedrijfsleven in de coronacrisis steunt - verlengen naar 24 maanden. 

Werkgevers kunnen sinds maart makkelijker werktijdverkorting aanvragen voor hun werknemers. Die krijgen dan een deel van hun nettoloon door de overheid vergoed. Dat varieert - afhankelijk van de omstandigheden - van 60-67 procent tot 80-87 procent. Op deze manier kunnen bedrijven zoveel mogelijk personeel behouden.

Deze Kurzarbeit-regeling gold tot nu toe in de meeste gevallen voor 12 maanden, maar minister Scholz (SPD) wil die verlengen naar 24 maanden. Ondernemers en werknemers hebben van de regering het duidelijke signaal nodig dat ze gedurende de hele coronacrisis worden gesteund, zei Scholz in de Bild am Sonntag. 

In mei maakten zo'n 7 miljoen werknemers gebruik van de regeling, volgens cijfers van het ifo-Institut voor economisch onderzoek. In juli was het aantal gedaald naar 5,6 miljoen. Lees meer bij Süddeutsche.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer:

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Soapserie 'investeren met de schuldenrem'

Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.


Lees meer

De Duitse e-auto wacht op de parking

De Duitse e-auto wacht op de parking

Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.


Lees meer

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland wordt traag en oud

Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.


Lees meer

E-auto centraal op autobeurs IAA

E-auto centraal op autobeurs IAA

De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger