Het internet is één groot voetbalveld
Websites rond het EK en het Duitse elftal

Achtergrond - 1 mei 2004

Voor de tijd tússen de EK-wedstrijden zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste kun je er van genieten om even níet met voetbal bezig te zijn, even níet de hele avond voor de tv te zitten om gespannen 22 man en één bal te observeren. Als je daarentegen juist in de voetbalstemming wilt blijven, dan kan je de 'leegte' tussen de wedstrijden goed overbruggen met een avondje surfen. Hier vind je een aantal websites die de Duitslandweb-selectie 2004 zeker halen.

Wie op zoek is naar uitgebreide achtergrondinformatie over de Duitse voetbalwereld kan veel plezier beleven aan de database van de Deutscher Fußballbund. Hier is naast het laatste voetbalnieuws van alles te vinden over het Duitse elftal en de verschillende Duitse liga's. Statistieken geven een overzicht van de wedstrijden van de afgelopen decennia. Weten hoe de opstelling tijdens de wedstrijd Nederland-Duitsland op 24 april 1910 was? Geen probleem.

Wie vooral artikelen over de prestaties van de EK-teams wil lezen en op de hoogte wil blijven van het laatste voetbalnieuws, zal op de website van de Spiegel een heleboel leesvoer vinden.

Artikelen zijn eveneens te vinden op de website van 11 Freunde. Dit is een opgewekt tijdschrift, uitgebracht door een redactie die een diepe liefde voor voetbal deelt. Hier gaat het niet alleen om statistieken en samenvattingen van wedstrijden, maar wordt voetbal als cultureel fenomeen in zijn geheel benaderd en wordt er op een intelligente en verfrissende manier over geschreven.

Het EK zelf is natuurlijk ook op het web vertegenwoordigd. Op deze website kan je de tijden en uitslagen van de wedstrijden opzoeken en uitgebreide informatie over alle teams vinden. Interessant is bovendien het historisch overzicht van afgelopen EK's.

König Fußball is een wat speelsere website met minder uitgebreide informatie maar met kleine details, foto's en beschouwingen uit de voetbalwereld en het Duitse voetbalverleden.

Voetballers lenen zich goed voor ironie. En een beetje leedvermaak hoort ook bij elk EK. Op de website van de Duitse omroep ZDF kun je je wat dit betreft uitleven door de teksten bij karikaturen te verzinnen.

Er wordt altijd veel over voetbal gepraat - een ook veel onzin uitgekraamd. Op de website Normaligerweise vind je een verzameling van de leukste uitspraken door voetballers en over voetbal.

De website van het programma Reporter (KRO) heeft een uitgebreid dossier over voetbal en de beleving van de beladen wedstrijd Nederland - Duitsland. Je kan er o.m. een uitzending bekijken over de ware mentaliteit van dé Duitser, columns lezen en jezelf uiten als voetbalhater of voetballiefhebber.

In het hoofdstuk Webstrijd van dit dossier wordt ingegaan op de websites Alles ist vorbei.nl en Oranjefanclub.de die zeker een kijkje waard zijn. En vergeet dan ook niet een bezoekje te brengen aan de oude bekende, maar voor het EK licht aangepaste www.ihr-seid-nicht-lange-dabei.de.

Tot slot de website van de FIFA, waar vanzelfsprekend een heleboel informatie over het spel zelf te vinden is. 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger