Duitslandweb logo Duitslandweb

Inwoners van 'corona-hotspots' niet welkom in andere deelstaten

Kort nieuws - 8 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaten hebben woensdag afgesproken dat inwoners uit gebieden in Duitsland waar veel coronabesmettingen zijn, niet op vakantie mogen naar andere deelstaten. Er geldt voor hen een 'Beherbergungsverbot' een overnachtingsverbod.

Berlijn wordt daarbij niet al geheel beschouwd, waardoor inwoners van wijken met veel besmettingen dus geen herfstvakantie buiten de stad kunnen vieren. Berlijn als geheel zit nog onder de kritische grens van 50 besmettingen per zeven dagen per 100.000 inwoners. Lees meer bij Deutsche Welle

Volgens regeringswoordvoerder Steffen Seibert zijn in enkele grote steden, zoals Berlijn en Bremen, de getallen verontrustend en zijn de besmettingen ook niet meer te herleiden naar bepaalde plekken of bijeenkomsten. Het virus verspreidt zich daar volgens Seibert meer diffuus. Dat moet elders voorkomen worden, het vinden en onderbreken van infectieketens blijft de manier om de pandemie in te dammen, aldus de woordvoerder.

Donderdagmorgen gaven minister van Gezondheid Jens Spahn en de directeur van het Robert Koch Institut (RKI) Lothar Wieler een persconferentie waarop ze hun bezorgdheid uitspraken over de toename van het aantal besmettingen. Het RKI meldde donderdagmorgen voor het eerst sinds het voorjaar weer meer dan 4000 nieuwe besmettingen: 4058 nieuwe gevallen. Woensdag waren dat nog 2828 nieuwe gevallen. Tussen 28 september en 2 oktober was 1,64 procent van de coronatests positief, meer dan in de weken ervoor. Ter vergelijking; in Nederland was in week 40 9,1 procent van de tests positief. 

Spahn spoorde nadrukkelijk ook jongere mensen aan zich goed aan de maatregelen te houden. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Duitsland voert voor maand november lockdown in

Duitsland voert voor maand november lockdown in

Horeca, theaters en amateursportclubs gaan op 2 november dicht. Ook worden toeristische overnachtingen verboden.

Lees meer

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft Nederland tot risicogebied verklaard. Wat dit betekent en welke maatregelen in Duitsland van kracht zijn:

Lees meer

Zonder wroeging aan de schnitzel

Zonder wroeging aan de schnitzel

Terwijl Nederlandse restaurants zijn gesloten, zijn ze net over de Duitse grens open. Zijn Nederlanders daar nog welkom?

Lees meer

Zonder coronatest geen herfstvakantie

Zonder coronatest geen herfstvakantie

De nieuwe reisbeperkingen in Duitsland zorgen voor onvrede en verwarring, merkt Merlijn Schoonenboom in Berlijn.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger