Duitslandweb logo Duitslandweb

Inwoners van 'corona-hotspots' niet welkom in andere deelstaten

Kort nieuws - 8 oktober 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duitse deelstaten hebben woensdag afgesproken dat inwoners uit gebieden in Duitsland waar veel coronabesmettingen zijn, niet op vakantie mogen naar andere deelstaten. Er geldt voor hen een 'Beherbergungsverbot' een overnachtingsverbod.

Berlijn wordt daarbij niet al geheel beschouwd, waardoor inwoners van wijken met veel besmettingen dus geen herfstvakantie buiten de stad kunnen vieren. Berlijn als geheel zit nog onder de kritische grens van 50 besmettingen per zeven dagen per 100.000 inwoners. Lees meer bij Deutsche Welle

Volgens regeringswoordvoerder Steffen Seibert zijn in enkele grote steden, zoals Berlijn en Bremen, de getallen verontrustend en zijn de besmettingen ook niet meer te herleiden naar bepaalde plekken of bijeenkomsten. Het virus verspreidt zich daar volgens Seibert meer diffuus. Dat moet elders voorkomen worden, het vinden en onderbreken van infectieketens blijft de manier om de pandemie in te dammen, aldus de woordvoerder.

Donderdagmorgen gaven minister van Gezondheid Jens Spahn en de directeur van het Robert Koch Institut (RKI) Lothar Wieler een persconferentie waarop ze hun bezorgdheid uitspraken over de toename van het aantal besmettingen. Het RKI meldde donderdagmorgen voor het eerst sinds het voorjaar weer meer dan 4000 nieuwe besmettingen: 4058 nieuwe gevallen. Woensdag waren dat nog 2828 nieuwe gevallen. Tussen 28 september en 2 oktober was 1,64 procent van de coronatests positief, meer dan in de weken ervoor. Ter vergelijking; in Nederland was in week 40 9,1 procent van de tests positief. 

Spahn spoorde nadrukkelijk ook jongere mensen aan zich goed aan de maatregelen te houden. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de Duitse en Nederlandse reisregels

Lees meer

De vertrekhal

De vertrekhal

Merlijn Schoonenboom laat zich in Berlijn vaccineren en vraagt zich in de rij af: heeft Duitsland het in de coronacrisis dan toch beter gedaan dan Nederland?

Lees meer

Duitsland langzaam van het slot

Duitsland langzaam van het slot

Duitse deelstaten versoepelen coronamaatregelen nu corona-besmettingen snel afnemen.

Lees meer

De sneltest

De sneltest

De wekelijkse corona-sneltest lijkt wel een absurdistische kunstperformance. Column van Merlijn Schoonenboom.

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger