Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland (25-11): Recordaantal sterfgevallen

Kort nieuws - 25 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, meldt woensdag een recordaantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19: de afgelopen 24 uur zijn 410 doden gemeld. 

De hoogste stand tot nu toe was van midden april, toen in 24 uur 315 sterfgevallen werden gemeld. Het totaal aantal mensen van wie bekend is dat ze als gevolg van het coronavirus zijn overleden, is nu 14.771. Het aantal nieuwe infecties bedroeg de afgelopen 24 uur 18.633. Dat is een stijging vergeleken met een week geleden. Vrijdag was het aantal nieuwe besmettingen 23.648, een record. 

Kanselier Merkel en de minister-presidenten overleggen vandaag over de coronamaatregelen voor de komende periode. Daarbij gaat het onder meer om verlenging en mogelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown, eventuele versoepelingen voor de kerstperiode en maatregelen op scholen. Lees meer bij tagesschau.de

Deutsche Bahn

Voor de Deutsche Bahn dreigt een miljardenverlies. Als gevolg van de coronapandemie rekenen de Duitse spoorwegen voor 2020 op een verlies van 5,6 miljard euro, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van interne documenten van het bedrijf. Intercity's hebben nog slechts een bezetting van 20 procent, regionale treinen van 55 tot 60 procent. Nieuwe coronamaatregelen waar Merkel en de deesltaatpremiers vandaag over praten, kunnen de positie van de Deutsche Bahn nog moeilijker maken. Mogelijk wordt het aantal plaatsen dat kan worden gereserveerd, verder ingeperkt. De financiële hulp die de bondsregering in juni aan de Deutsche Bahn heeft toegezegd, laat nog op zich wachten, omdat de Europese Commissie en de Duitse Rekenkamer nog bezwaren hebben. Lees meer bij FAZ.net en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Een overzicht van de belangrijkste Duitse coronamaatregelen en de reisregels.

Lees meer

2G als alternatief voor de lockdown

2G als alternatief voor de lockdown

Na Hamburg voeren steeds meer deelstaten versoepelingen door waar alleen gevaccineerden en genezenen van kunnen profiteren.

Lees meer

Met de groeten van de Bundesregierung

Met de groeten van de Bundesregierung

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 6: 'De kust is veilig jongens, da steht keiner.'

Lees meer

Bommen Berend in de vangrail

Bommen Berend in de vangrail

Hoe beleven grensbewoners de coronapandemie? Etappe 5: 'Duitse koophuizen zijn in trek bij Nederlanders'

Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger