Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland (25-11): Recordaantal sterfgevallen

Kort nieuws - 25 november 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM, meldt woensdag een recordaantal sterfgevallen als gevolg van COVID-19: de afgelopen 24 uur zijn 410 doden gemeld. 

De hoogste stand tot nu toe was van midden april, toen in 24 uur 315 sterfgevallen werden gemeld. Het totaal aantal mensen van wie bekend is dat ze als gevolg van het coronavirus zijn overleden, is nu 14.771. Het aantal nieuwe infecties bedroeg de afgelopen 24 uur 18.633. Dat is een stijging vergeleken met een week geleden. Vrijdag was het aantal nieuwe besmettingen 23.648, een record. 

Kanselier Merkel en de minister-presidenten overleggen vandaag over de coronamaatregelen voor de komende periode. Daarbij gaat het onder meer om verlenging en mogelijke verzwaring van de gedeeltelijke lockdown, eventuele versoepelingen voor de kerstperiode en maatregelen op scholen. Lees meer bij tagesschau.de

Deutsche Bahn

Voor de Deutsche Bahn dreigt een miljardenverlies. Als gevolg van de coronapandemie rekenen de Duitse spoorwegen voor 2020 op een verlies van 5,6 miljard euro, meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van interne documenten van het bedrijf. Intercity's hebben nog slechts een bezetting van 20 procent, regionale treinen van 55 tot 60 procent. Nieuwe coronamaatregelen waar Merkel en de deesltaatpremiers vandaag over praten, kunnen de positie van de Deutsche Bahn nog moeilijker maken. Mogelijk wordt het aantal plaatsen dat kan worden gereserveerd, verder ingeperkt. De financiële hulp die de bondsregering in juni aan de Deutsche Bahn heeft toegezegd, laat nog op zich wachten, omdat de Europese Commissie en de Duitse Rekenkamer nog bezwaren hebben. Lees meer bij FAZ.net en tagesschau.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger