Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland (2-12): Opnieuw recordaantal doden

Kort nieuws - 2 december 2020 - Auteur: Redactie Duitslandweb

In Duitsland zijn de afgelopen 24 uur 487 sterfgevallen als gevolg van COVID-19 gemeld door het Robert Koch Institut (RKI), het Duitse RIVM. Dat is het hoogste aantal doden sinds het begin van de pandemie.

Het hoogste aantal doden tot nu toe was van vorige week, toen op vrijdag 426 sterfgevallen werden gemeld. De afgelopen 24 uur meldde het RKI 17.270 nieuwe infecties. Dat aantal ligt iets lager dan de 18.633 van vorige week woensdag. Lees meer bij Tagesschau

Saksen

Deelstaatpremier Michael Kretschmer van Saksen voert naar aanleiding van de hoogoplopende infectieaantallen in zijn deelstaat Saksen strengere regels in. Met uitzondering van de drie grote steden - Leipzig, Dresden en Chemnitz - gaat voor de hele deelstaat een uitgaansverbod in. Mensen mogen hun huis alleen nog om belangrijke redenen verlaten. Volgens Kretschmer is het nodig dat de infectieaantallen snel dalen, omdat de ziekenhuizen nu al extreem worden belast.

20.000 soldaten

De Duitse regering wil dat meer soldaten de Gesundheitsämter, de Duitse GGD's, gaan helpen in de strijd tegen het coronavirus. Het aantal soldaten dat wordt ingezet zal worden verhoogd van 10.000 naar 20.000. Dat zei minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer tegen RTL. De troepen zullen onder andere worden ingezet bij de opslag en beveiliging van de vaccins. Lees meer bij Tagesschau

 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger