Duitslandweb logo Duitslandweb

Duitsland treedt toe tot alliantie voor natuurbescherming

Kort nieuws - 12 januari 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitsland treedt toe tot een alliantie van 50 landen, die zich inzet om voor 2030 minstens 30 procent van het land- en wateroppervlak te beschermen. Dat liet kanselier Merkel maandag weten tijdens de gedeeltelijk digitale One Planet Summit, die in Parijs werd gehouden.

Initiatiefnemers van de High Ambition Coalition for Nature and People (HAC), zoals de naam van de alliantie luidt, zijn Frankrijk en Costa Rica. Doel van de alliantie is om de biodiversiteit te beschermen. Ook trekken de landen bijna 12 miljard euro uit om de uitbreiding van de Sahara tegen te gaan, waarmee hongersnood en droogte in Afrika moet worden bestreden. In de Sahelregio moeten op grote schaal bomen worden geplant: de Grote Groene Muur.

Onder anderen EU-commissievoorzitter Von der Leyen, de Franse president Macron en de Chinese premier Li Keqiang waren bij de top aanwezig, die als tussenstap geldt voor de biodiversiteitstop in het Chinese Kunming in oktober.

Maandag werd tijdens de digitale top de link gelegd tussen bescherming van de biodiversiteit en de coronacrisis. Volgens Merkel is er een samenhang tussen natuurbescherming en de uitbraak van pandemieën. Als mensen natuurlijke leefomgevingen blijven verstoren, stijgt het risico op de uitbreiding van ziekteverwekkers, aldus de kanselier. Lees meer bij FAZ.net en Zeit.de

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger