Schröder en de SPD als doelwit

Achtergrond - 14 september 2006

Gerhard Schröder heeft het op het persoonlijk vlak weliswaar minder zwaar te verduren dan zijn rivaal Edmund Stoiber, maar dit wordt ruimschoots gecompenseerd door de vele kritiek op zijn partij. Terwijl Stoiber belachelijk wordt gemaakt wegens zijn vermeende, houterige optreden, moet de SPD het vooral ontgelden wanneer haar beleid van de afgelopen vier jaar ter sprake komt. Met name oppositiepartij CDU/CSU laat niet na de SPD te wijzen op het gebrek aan daadkracht dat de socialisten zouden hebben geëtaleerd, vooral op het terrein van de werkgelegenheid en de belasting. De uitgebreide mogelijkheden die het internet biedt, komen daarbij goed van pas.

De liberalen hebben daarnaast natuurlijk ook kritiek op de SPD, vooral waar het de belasting betreft. Op de verkiezingssite van de liberalen was een een geestig filmpje te zien over belastingpolitiek waarin het varkentje hiernaast de hoofdrol speelt.

Ook de PDS levert kritiek op de SPD. Omdat de beide partijen een ideologische verwantschap hebben, wordt de SPD vooral kwalijk genomen dat zij teveel naar rechts zou zijn opgeschoven. Dat de PDS de CDU/CSU aanvalt ligt voor de hand. Klik hier en kijk vervolgens links onder 'Linke Kraft voraus' voor een fraai filmpje waarin alle andere partijen een veeg uit de pan krijgen.

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger