Duitslandweb logo Duitslandweb

Corona in Duitsland: nieuwe regionale versoepelingen mogelijk

Kort nieuws - 19 mei 2021 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Nu de besmettingscijfers in Duitsland steeds verder dalen, worden in verschillende deelstaten en regio's nieuwe versoepelingen mogelijk. In Nedersaksen heeft de rechter bepaald dat de deelstaat ook toeristen uit andere regio's moet toelaten.

Het Robert-Koch-Institut, het Duitse equivalent van het RIVM, meldde de afgelopen 24 uur 11.040 nieuwe besmettingen. Een week geleden waren dat er nog bijna 15.000. Het afgelopen etmaal werden 284 sterfgevallen gemeld. Bekijk het dashboard van het RKI

De zogenoemde 7-Tage-Inzidenz, het aantal besmettingen per 100.000 inwoners per zeven dagen, ligt voor heel Duitsland op 72,8. Slechts in een beperkt aantal regio's ligt het nog boven de 100, de waarde waarvoor de zogenoemde noodrem geldt: strenge contactbeperkingen en een avondklok. De enige deelstaat die in z'n geheel nog boven de 100 uitkomt, is Thüringen. In Sleeswijk-Holstein, Nedersaksen en Hamburg ligt de incidentie inmiddels zelfs onder de 50. Deelstaten en regio's waar de incidentie onder de 100 ligt, mogen versoepelingen invoeren, zoals het - meestal beperkt - openen van crèches, scholen, horeca en winkels. Ook mogen meer mensen elkaar ontmoeten. Lees meer bij Tagesschau

In Noordrijn-Westfalen mogen vanaf 31 mei alle scholieren weer elke dag naar school, als de incidentie stabiel onder de 100 blijft. Dat heeft minister-president Armin Laschet woensdag bekend gemaakt. In de meeste scholen in NRW vindt nu hybride onderwijs plaats, maar in gemeenten met veel besmettingen zitten leerlingen nog helemaal thuis. In Hamburg gaat vanaf 31 mei de Elbphilharmonie weer open. De concertzaal laat gevaccineerden en mensen met een negatieve test toe. Het dragen van de medisch mondmakser is verplicht. Lees meer bij WDR (scholen Noordrijn-Westfalen) en Der Spiegel (Elbphilharmonie)

Nedersaksen

De aan Nederland grenzende deelstaat Nedersaksen moet van de rechter ook toeristen van buiten de eigen deelstaat toelaten. Eerder besloot Nedersaksen een Beherbergungsverbot - overnachtingsverbod - voor mensen uit andere regio's, maar dat besluit heeft de rechter dinsdag ongeldig verklaard. Het Beherbergungsverbot draagt weinig bij aan het tegengaan van besmettingen omdat dagtoerisme wel is toegestaan, aldus de rechter. Daarom is deze vorm van ongelijke behandeling vanuit infectie-oogpunt niet nodig.

De toerismebranche in Nedersaksen heeft met het oog op aankomende lange pinksterweekeinde verheugd op het besluit van de rechter gereageerd. Omdat Nederland voor Duitsland nog steeds hoogrisicogebied is, geldt voor de meeste reizigers uit Nederland nog steeds een meld-, test- en quarantaineplicht als ze naar Duitsland reizen. Lees meer bij NDR en lees meer over de Duitse reisregels in het overzicht van Duitslandweb

Reacties

E. De Klerk - 14 juni 2021 15:16

Wanneer mogen we met een 2 x gevaccineerd bewijs in het Nederlands op vakantie maar Duitsland?
Meneer de Jonge zorg dat dit z.s.m. kan!

Reageer
Truus - 9 juni 2021 16:16

Mag er weer geshopt worden in Duitsland? Weet dat iemand? Of is het alleen mogelijk op afspraak? Deelstaat nordrijn westfalen

Reageer
Eric Huppertz - 30 mei 2021 08:49

Jaja dat is een Europa.

Reageer
P.puk Eric Huppertz - 8 augustus 2021 21:23

Helaas voor de caravan is het te gevaarlijk vanwege de spike eiwitten die je continu aanmaskt

Gerard - 29 mei 2021 09:26

Mijjn vrouw en ik zijn allebij twee keer gevaccineerd, mogen wij nu weer naar onze caravan in duitsland.

Reageer
Maarten - 29 mei 2021 01:48

Lieve mensen, Duitsland heeft ons beetje meer lucht gegeven, we mogen 30 mei weer de grens over zonder negatieve test na 48 uur

Dat betekent dat je weer boodschapjes mag doen, tanken, en ff terrasje mag zitten.

Maat op vakantie kan nog niet vanwege daling niet goed genoeg is.

Wens voor iedereen sterkte! Veel rij plezier!

Reageer
smeets - 28 mei 2021 14:36

mogen weer boodschhappen doen in duitsland wij zijn twee geent tegen corona

Reageer
Nathalie - 28 mei 2021 13:48

Vanaf nu mag je als je dubbel geent ben naar duitsland in maar weet alleen niet zeker of je langer dan 24 uur mag omdat wij hoog risicogebied zijn

Reageer
Debby - 28 mei 2021 12:57

Mag er nu gewoon worden getankt /boodschappen gedaan worden. Paar uurtjes even over de grens. Papenburg.

Reageer
S - 28 mei 2021 09:10

Woon ook aan de duitse grens, en de duitsers komen massaal de grens over maar wij mogen niet daarheen, waarom? Omdat het beleid in dit land waardeloos is, als iets duidelijk is geworden tijdens deze crisis dan is het wel dat ze daar in Den Haag niet in staat zijn fatsoenlijk een land te regeren, naapen van landen om ons heen en verder wat aanmodderen , daar zijn ze goed in.

Reageer
teleurgestelde vakantieganger S - 8 juni 2021 14:11

De duitsers en belgen komen massaal Nederland in, om bv te shoppen in Roermond. Dan vindt de Nederlandse regering het economische belang zwaarder wegen dan de volksgezondheid. Hoe bizar!
Die Duitsers zijn niet gek hoor, zij weren de Nederlanders....

John - 27 mei 2021 17:19

Ik woon in Limburg 300 mtr van de grens. De Duitsers rijden hier af en aan en wij mogen daar niet naar toe? Helaas zitten in Den Haag alleen maar balloze figuren die dit toelaten. Wij er niet in dan de Duitsers ook niet!

Reageer
Lin. John - 27 mei 2021 23:09

Het was hier ook in de randstad een file van Duitsers. Zuur dat wij niet die kant op mogen en zij wel lekker hier rond huppelen.

Thelma John - 27 mei 2021 21:24

Mijn schoonzus is overleden in Meppen.... zonder PCR test mag ik de grens niet over...
Zuur om te zien dat de Duitsers hier in Winschoten gewoon inkopen doen!!! Balen!!

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger