Duitslandweb logo Duitslandweb

Deelstaten houden vast aan coronamaatregelen

Kort nieuws - 21 maart 2022 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Vanwege het hoge aantal besmettingen kiezen alle Duitse deelstaten er voor om langer vast te houden aan bepaalde coronamaatregelen. Die zijn officieel afgelopen zondag afgeschaft, maar er is afgesproken dat tot 2 april een overgangsperiode geldt. Daar maken de deelstaten gebruik van.

Op 20 maart zijn de meeste coronamaatregelen in Duitsland komen te vervallen, omdat de huidige regels die waren vastgelegd in de infectieziektenwet toen afliepen. Alleen de mondkapjesplicht in het ov en in zorginstellingen en de testplicht in verzorgingshuizen, scholen en kinderopvang blijven bestaan. 

De deelstaten kiezen er voor om bepaalde coronamaatregelen toch te verlengen, tot 31 maart of 2 april. Daarbij gaat het in de meeste gevallen om de mondkapjesplicht in binnenruimtes en 2G- en 3G-regels voor bepaalde sectoren.

In het regionale openbaar vervoer geldt in de meeste deelstaten voorlopig nog 3G. In intercity's (Fernverkehr) van de Deutsche Bahn geldt 3G sinds 20 maart alleen nog in het Bord Bistro restaurant. Lees meer bij Tagesschau over de verlengde maatregelen per deelstaat en bij Deutsche Bahn

Lees meer over de Duitse reis- en coronaregels in ons overzicht: Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Reacties

Wouter Timpener - 29 maart 2022 17:38

Het is werkelijk absurd en verwerpelijk dat het kwalijke systeem van 2G en 3G in Duitsland nog steeds geldig is. Ben zelf zeker geen corona-ontkenner maar deze maatregel sluit niet alleen vele mensen uit, het is ook ronduit strijdig met een aantal grondwettelijke beginselen en leidt tot polarisatie. Daarnaast is het volstrekt zinloos hetgeen blijkt uit de epidemiologische cijfers.

Reageer
Deirdre - 26 maart 2022 17:01

Mag ik de aanname doen dat per 3 april geen 2g 3g meer kan worden gevraagd in horeca etc?

Reageer
petra - 23 maart 2022 14:07

Is het dan zo dat in Berlijn de coronamaatregelen in musea, restaurants en openbaar vervoer vervallen op 2 april? Kan je na 2 april Duitsland inreizen zonder vacinatiebewijs of test ? Mvg

Reageer
Josefien - 23 maart 2022 06:38

Kun je al zonder coronapas boodschappen doen in Duitsland?

Reageer
Meg - 21 maart 2022 12:26

Dus nog steeds de 3G regel in het openbaar vervoer?

Reageer
Marja Verburg Meg - 21 maart 2022 14:03

Dat hangt voor zover wij kunnen nagaan van de deelstaat af. De meeste deelstaten houden voor het regionale openbaar vervoer voorlopig vast aan 3G. In de intercity's (Fernverkehr) van de Deutsche Bahn geldt de 3G-regel alleen nog voor het Bord Bistro restaurant. Zie: https://www.bahn.de/info/corona_startseite_bahnde#:~:text=Wo gilt noch die 3G,die länderspezifischen Regelungen zu beachten.
Mvg, de redactie

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Corona in Duitsland':

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Corona in Duitsland: veelgestelde vragen

Duitsland heeft de mondkapjesplicht in het ov en ook grotendeels in de zorg afgeschaft. Een overzicht van de corona-regels.


Lees meer

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Duitse vaccinatieplicht op losse schroeven

Door de opkomst van de omikronvariant staat de Duitse vaccinatieplicht tegen corona ter discussie.


Lees meer

De schuldigen

De schuldigen

Het strenge Duitse moralisme heeft nu het thema vaccinatie in zijn greep, constateert columnist Merlijn Schoonenboom.


Lees meer

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Politieke tussentijd bemoeilijkt coronabeleid

Terwijl de besmettingen oplopen, leek de Duitse politiek verlamd. Maar nu zijn een nieuwe wet en extra maatregelen besloten.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger