Duitse regering wil haast maken met waterstofproductie
Kort nieuws - 26 juli 2023 - Auteur: Redactie DuitslandwebDe Duitse regering heeft woensdag een nieuwe waterstofstrategie gepresenteerd. In 2020 had de vorige regering zich tot doel gesteld om te zorgen voor een productiecapaciteit van 5 gigawatt in 2030. Dat doel is nu bijgesteld naar minstens 10 gigawatt in 2030.
De komende jaren worden de daarvoor benodigde installaties, opslagcapaciteit en leidingen aangelegd. Volgens het plan heeft Duitsland in 2028 een waterstofnet van 1800 kilometer. Gedeeltelijk kunnen hiervoor bestaande gasleidingen worden aangepast. Om waterstof te kunnen importeren vanuit Noorwegen, wordt een pijpleiding aangelegd.
Duitsland wil dat vooral de industrie en het goederenverkeer de komende jaren geleidelijk overstappen op waterstof als brandstof. De Duitse plannen voor waterstofproductie en -infrastructuur zijn ook belangrijk voor Nederland want beide landen willen intensief samenwerken op gebied van waterstof.
Vorige week gaf de Europese Commissie groen licht voor overheidssteun aan het Duitse staalconcern Thyssenkrupp. De Duitse regering wil het bedrijf met 2 miljard euro subsidie helpen om groen staal te gaan produceren. Dat is staal dat is geproduceerd met groene waterstof.
Lees meer over 'Economie':
Soapserie 'investeren met de schuldenrem'
Wat een misdaadserie gemeen heeft met de Berlijnse politiek legt econoom Carsten Brzeski uit in zijn nieuwe column.
De Duitse e-auto wacht op de parking
Voor de Duitse autosector zijn de gouden jaren achter de rug, schrijft econoom Brzeski. De Duitse automakers gooien het roer om.
Duitsland wordt traag en oud
Duitsland vergrijst sneller dan veel andere Europese landen. De economische gevolgen daarvan zijn ingrijpend, aldus econoom Brzeski.
E-auto centraal op autobeurs IAA
De autoshow IAA in München geeft een hoofdrol aan de e-auto, maar de modellen waarvan de Duitse merken het moeten hebben, hebben nog steeds een verbrandingsmotor.
Reacties
Geen reacties aanwezig