Duitslandweb logo Duitslandweb

Baerbock: Geen contact met Duitse gijzelaars

Kort nieuws - 16 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

Duitse autoriteiten hebben geen contact met de acht Duitse gijzelaars die in handen van terroristen van Hamas zijn. Dat heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock gezegd.

Hamas heeft bij bloedige invallen in Israëlische dorpen en op een festival meer mensen ontvoerd dan eerder werd gemeld. Maandagmorgen meldde het Israëlische leger dat het om 199 mensen gaat. Zeker acht van hen hebben de Duitse nationaliteit. Volgens Baerbock zet een team op haar ministerie zich dag en nacht in voor de vrijlating van de gijzelaars. Het is niet bekend waar in de Gazastrook de gijzelaars worden vastgehouden.

Het Duitse leger heeft dit weekend met vier vluchten meer dan 200 Duitse staatsburgers opgehaald uit Israël. Vorige week heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken ongeveer 2800 mensen geholpen uit Israël weg te komen, de meesten met speciale vluchten van Lufthansa. Lees meer bij Tagesschau

Kanselier Olaf Scholz gaat volgens Duitse media dinsdag naar Israël. Baerbock was daar vrijdag. Voorafgaand aan zijn bezoek ontvangt Scholz de Jordaanse koning Abdullah II in Berlijn. Vanuit Israël reist de Duitse kanselier naar verluidt verder naar Egypte. Lees meer bij Die Zeit 

Reacties

Geen reacties aanwezig

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger