Duitslandweb logo Duitslandweb

Door Hamas ontvoerde Duitse leeft niet meer

Kort nieuws - 30 oktober 2023 - Auteur: Redactie Duitslandweb

De Duits-Israëlische Shani Louk, die op 7 oktober door Hamas van een muziekfestival in Israël naar Gaza werd ontvoerd, leeft niet meer. Dat heeft het Israëlische leger aan haar moeder laten weten, melden Duitse media. Update 17.30 uur: Inmiddels heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken de dood van Shani Louk officieel bevestigd.

Ricarda Louk, de moeder Shani (22), had haar dochter ruim drie weken geleden herkend op beelden die van de gruwelijke aanval van Hamas naar buiten waren gekomen. Zondag heeft het Israëlische leger haar laten weten dat Shani niet meer leeft, meldt de moeder vandaag aan Duitse media.

Eerder meldden Duitse media dat het lichaam van Shani nog niet was gevonden, maar dat er een match was van een botsplinter met dna-materiaal dat de moeder al eerder ter beschikking had gesteld. Inmiddels heeft het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken via X laten weten dat Shani's lichaam is gevonden. 

De moeder gaat ervan uit dat Shani Louk al sinds 7 oktober niet meer leeft. Mogelijk is ze die dag al doodgeschoten. Bij de aanvallen van Hamas op Israël zijn meer dan 1400 mensen vermoord. Meer dan 200 mensen zijn ontvoerd naar Gaza, van wie zover bekend zeker acht de Duitse nationaliteit hebben. Lees meer bij Tagesschau en Der Spiegel

Reacties

John Le Noble - 1 november 2023 15:48

Waarom worden niet de feiten vermeld?? Ze is niet alleen overleden, maar op een brute wijze vermoord door Hamas. Laat het niet op een ongeluk lijken, dat is niet in overeenstemming met de waarheid.

Reageer
Ik John Le Noble - 5 november 2023 22:47

Maximaal 500 tekens toegestaan

Lees meer over 'Duitsland en de wereld':

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

5 vragen over Duitsland en het conflict in het Midden-Oosten

Waarom voelt Duitsland een speciale verplichting voor Israël? En hoe gaat Duitsland om met pro-Palestijns protest?


Lees meer

De Duitse staatsraison

De Duitse staatsraison

De aanval van Hamas op Israël zorgt in Duitsland voor extra grote innerlijke verwarring, ziet Merlijn Schoonenboom in Berlijn.


Lees meer

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Duitsland en China zoeken in Berlijn toenadering

Kanselier Scholz ontving China's premier Li Qiang voor kabinetsoverleg, in de hoop de gespannen relatie tussen beide landen te verbeteren.


Lees meer

Wachten op een Chinastrategie

Wachten op een Chinastrategie

De afhankelijkheid van China is een achilleshiel van de Duitse economie. De bondsregering moet snel met een China-strategie komen, aldus econoom Brzeski.


Lees meer


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger