Redactie Duitslandweb

‘Positie president Wulff onhoudbaar geworden’

Achtergrond - 3 januari 2012 - Auteur: Redactie Duitslandweb ‘Positie president Wulff onhoudbaar geworden’
President Wulff raakt steeds verder in het nauw. Na de ophef over zijn omstreden lening, vlak voor kerst, ligt hij nu onder vuur omdat hij geprobeerd heeft kritische artikelen over hemzelf en zijn familie tegen te houden. Oppositie- en regeringspartijen eisen opheldering, volgens de Duitse media is zijn positie onhoudbaar geworden.
Lees meer

Der Spiegel hekelt Nederlands energiebeleid

Achtergrond - 12 december 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Der Spiegel hekelt Nederlands energiebeleid
In Duitsland worden alle kerncentrales uiterlijk in 2022 gesloten en er wordt geïnvesteerd in alternatieve energie. Nederland doet juist het tegenovergestelde en blijft kolencentrales bouwen, schrijft Der Spiegel.
Lees meer

Neelie Kroes benoemt Guttenberg tot adviseur

Achtergrond - 12 december 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Neelie Kroes benoemt Guttenberg tot adviseur
Karl-Theodor zu Guttenberg wordt adviseur van de Europese Commissie op het gebied van internetvrijheid. Eerder dit jaar trad hij af als minister van Defensie omdat hij plagiaat had gepleegd in zijn proefschrift. Eurocommissaris Kroes, die hem als adviseur heeft aangetrokken, maakt dat niet uit. “Ik zoek talenten, geen heiligen.”
Lees meer

Wie ‘guttenbergt’ is een ‘Epic Fail’

Achtergrond - 5 december 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Wie ‘guttenbergt’ is een ‘Epic Fail’
Swag, een benijdenswaardige, nonchalant-coole uitstraling, is het Duitse jeugdwoord van het jaar 2011 geworden. Het is voor het eerst dat een Engels begrip de lijst aanvoert.
Lees meer

Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker

Achtergrond - 22 november 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Opmerkelijk: Van der Valk koopt jachtslot Honecker
Voor het luttele bedrag van 3,4 miljoen euro is het jachthuis van de voormalige SED-leider Erich Honecker nu in handen van de Nederlandse hotelketen Van der Valk.
Lees meer

Britse premier Cameron bezoekt Merkel

Kort nieuws - 18 november 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb
De Britse premier Cameron bezoekt vandaag kanselier Merkel in Berlijn. Een ontspannen bezoek zal het niet worden, want Cameron in het niet eens met het europabeleid van Merkel.Een analyse van de Brits-Duitse verhoudingen in de Financial Times Deutschland >>
Lees meer

Opmerkelijk: Duitser zegt veel met weinig woorden

Achtergrond - 24 oktober 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Opmerkelijk: Duitser zegt veel met weinig woorden
Duitsers praten langzamer dan Japanners. Toch kunnen ze in dezelfde tijd evenveel informatie kwijt. Engels is de meest efficiënte taal. Dat blijkt uit Frans onderzoek.
Lees meer

De Deutsche Buchpreis gaat naar DDR-familieroman Eugen Ruge

Kort nieuws - 11 oktober 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb
Eugen Ruge ontvangt de Deutsche Buchpreis voor zijn familieroman 'In Zeiten des abnehmenden Lichts', die zich in de DDR afspeelt. De Deutsche Buchpreis, de prijs van de Duitse boekhandels, wordt jaarlijks  voor aanvang van de Frankfurter Buchmesse uitgereikt. Lees meer bij de speciale Buchmesse-site van nieuwszender ARD >>
Lees meer

Koeien ruimen het veld voor 75.000 headbangers

Achtergrond - 4 augustus 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Koeien ruimen het veld voor 75.000 headbangers
Het 1.800 inwoners tellende dorpje Wacken in Sleeswijk-Holstein wordt dit weekend overspoeld door 75.000 metalfans. Wacken Open Air (W:O:A) is een van de grootste heavy metal openluchtfestivals ter wereld. Internationale grootheden als Ozzy Osbourne en Judas Priest treden op.
Lees meer

Berlijn geeft sfinx van Hattusa terug aan Turkije

Achtergrond - 28 juli 2011 - Auteur: Redactie Duitslandweb Berlijn geeft sfinx van Hattusa terug aan Turkije
Decennialang ruzieden Duitsland en Turkije om de sfinx van Hattusa. In 1915 haalden Duitse wetenschappers de zwaar gehavende, 4000 jaar oude sculptuur uit Turkije naar Berlijn voor restauratie. Na 96 jaar is de sfinx weer gearriveerd in zijn thuisland en is het Pergamonmuseum in Berlijn een archeologische attractie armer.
Lees meer

top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger