Events

Er bestaan verschillende evenementen waaraan leerlingen kunnen deelnemen die te maken hebben met Duitstalige literatuur. Denk bijvoorbeeld aan lezingen van bekende schrijvers of een wedstrijd rondom vertalen van literatuur. Hieronder vindt u een overzicht van de komende activiteiten. Maar houdt ook de agenda's van het Duitsland Instituut Amsterdam en het Goethe-Institut Niederlande in de gaten. 

Lesereisen

Het Goethe-Institut Nederland organiseert regelmatig leesreizen die uw leerlingen in staat stellen Duitstalige auteurs van jeugdboeken te ontmoeten. Ter voorbereiding op de lezing moeten uw leerlingen ten minste delen van het boek hebben gelezen. Een gedetailleerde didactische presentatie van het boek in kwestie wordt ten minste twee maanden voor het begin van de lezingstournee als download ter beschikking gesteld. De kosten per school en per lezing bedragen 100 euro. Wilt u deelnemen met uw school? Op deze pagina vindt u informatie over de registratie, voorbereiding en organisatie van een lezing op uw school.

Lezingentour

 

Lesungen (C&K)

De Stichting Cultuur & Kommunikation (C&K) is een cultuurgenootschap ondersteund door het Goethe-Institut Nederland en is opgericht in 1977. De cultuurpolitieke doelstelling van C&K is het bevorderen van de belangstelling voor actuele Duitstalige literatuur, met name aan Nederlandse universiteiten (Germanistik) en hogescholen (lerarenopleiding Duits), door jaarlijks drie tot vier leesreizen van Duitstalige auteurs te organiseren.

Nora Gomringer is in februari 2023 op tournee. Simone Weinmann („Die Erinnerung an unbekannte Städte“) gaat half september op voorleestournee. Dimitrij Kapitelman („Das Lächeln meines unsichtbaren Vaters“, „Eine Formalie in Kiew“) arriveert half november.

Tourneeplan Nora Gomringer

 

Deutsch-Niederländischer Übersetzungs- und Literaturwettbewerb

De Duitse Internationale School in Den Haag organiseert ieder jaar een literatuurwedstrijd. De schrijfster van dit jaar heet Mareike Fallwickl en komt uit Oostenrijk. In november staan de opdrachten op de website. Docenten kunnen dan hun bovenbouwklassen aanmelden. Er zijn aantrekkelijke prijzen zoals een iPad of cadeaubon te winnen. De finale is in april. Op die avond is er ook een kennismaking met de schrijfster in de vorm van een interview en een lezing. 

Vertaalwedstrijd

 

 


top
Op deze site worden cookies gebruikt, wilt u hiermee akkoord gaan?
Accepteer Weiger